Pred pár dňami sme sa o plánoch spoločnosti dozvedeli prvé informácie.

Dcérska spoločnosť giganta Xiaomi sa pripravuje na uvedenie svojho prvého smart televízora. Redmi sa tak zaradí k výrobcom smartfónov, ktorí pracujú alebo už aj predstavili svoje inteligentné televízory. Uvidíme, či sa dočkáme aj v podaní Redmi, po vzore Xiaomi, napríklad aj variča ryže alebo práčky.

Pred pár hodinami Redmi oznámilo, že svoj prvý smart televízor predstaví 29. augusta. Tento termín sa dal aj očakávať, pretože už počas júla televízor získal certifikát a aj samotná spoločnosť o tom informovala na svojej špecializovanej stránke, ktorá sa venuje práve televízorom a plánom spoločnosti v tejto oblasti.

Redmi televízor dostane do svojej výbavy 70-palcovú obrazovku, čo už naznačil aj certifikát 3C. Týmto rozmerom panela sa tak zaradí za modelový rad inteligentných televízorov od Xiaomi Mi TV 4 a Mi TV 4S so 75-palcovými obrazovkami. Podľa predošlých správ by sa mohol predstaviť aj 40-palcový model, pričom aktuálne nie je známe, či sa aj predstaví v rovnaký deň ako jeho väčší súrodenec.

Cena 75-palcového Xiaomi Mi TV 4 je 8999 juanov (prepočet 1154 eur), zatiaľ čo 75-palcová Mi TV 4S má cenu 5199 (prepočet 666 eur). Dúfame, že televízor od Redmi bude mať cenovku nastavenú na úrovni modelu Mi TV 4S, prípadne ešte nižšie.

Televízor od Redmi by mal ponúkať 4K displej, vrátane systému Xiaomi PatchWall. V ďalšej výbave by nemala chýbať podpora DTS, Dolby Audio a diaľkového ovládača s Bluetooth pripojením.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Garmin MARQ Expedition (Adventurer): Prémiové hodinky pre každého dobrodruha

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.