Tento 64 Mpx senzor bol predstavený začiatkom mája.

Senzor od kórejskej spoločnosti s označením ISOCELL Bright GW1 by sa mal v najbližších týždňoch dostať do viacerých zariadení, pričom práve v týchto dňoch sa niektorí výrobcovia pripravujú na jeho použitie.

Spoločnosť Realme pripravuje konferenciu na 8. augusta, kedy predvedie schopnosti fotoaparátu s týmto čipom, pričom práve Xiaomi (Redmi) pozýva na svoje demo predstavenie ešte o jeden deň skôr.

Nový fotoaparát bude používať najskôr smartfón od Redmi a pomocou nového senzora bude fotoaparát schopný produkovať až 20 MB obrázky. Spoločnosť sa na predstavení fotoaparátu chystá podrobne priblížiť, ako tento nový senzor funguje.

Existuje tak teoretická šanca, že Redmi nakoniec predstaví aj skutočný smartfón s novým senzorom Bright GW1 od Samsungu ešte pred koncom tohto roka. Jeho súčasná vlajková loď K20 Pro prichádza s platformou Bright GM1 a technológiou Quad Bayer, ktorá vytvára výsledné 12 Mpx fotografie pomocou 48 Mpx senzoru.

Nový 64 Mpx senzor používa technológiu Tetracell („Quad Bayer“ od Samsungu), takže s najväčšou pravdepodobnosťou výsledkom budú 16 Mpx vysokokvalitné obrázky, ktoré opäť posunú mobilnú fotografiu na novú úroveň.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung a Redmi pripravujú smartfóny so 64 Mpx fotoaparátmi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.