Snímače odtlačkov prstov, ktoré sú umiestňované pod displeje, sú s nami už dva roky.

Spoločnosť Vivo bola prvá, ktorá oficiálne uviedla smartfón s touto technológiou. Stalo sa tak v januári 2018 s modelom Vivo X20 Plus UD. Od tej doby bola táto technológia zaradená všetkými poprednými výrobcami. Súčasťou zaradenia tohto typu skenera odtlačkov prstov bola aj jedna výzva. Výrobcovia museli vzhľadom na štruktúru zobrazovacích panelov používať iba Amoled displeje, čo z hry celkom vyradilo LCD displeje.

Manažér značky Redmi Lu Weibing dnes oznámil, že jeho spoločnosti sa podarilo implementovať skener odtlačkov prstov aj pod LCD displej. Súčasťou oznámenia bola aj ukážka toho, ako tento typ skenera funguje na prototype Redmi Note 8 Pro.

Najväčší problém s LCD technológiou bol modul podsvietenia, ktorý by interferoval s optickým snímačom odtlačkov prstov. Oddelenie výskumu a vývoja spoločnosti Redmi sa však podarilo tento problém prekonať a v súčasnosti sa usiluje túto technológiu posunúť k hromadnej produkcii.

Už v roku 2019 prišli niektoré spoločnosti v Číne na to, ako umiestniť snímač pod LCD panel, no vyzerá to tak, že práve spoločnosť Redmi bude prvým výrobcom smartfónov, ktorý ho pripraví na komerčné používanie. Weibing odhalil, že problém bol prekonaný inovatívnym použitím infračerveného vysoko priepustného materiálu, ktorý skutočne umožňuje skeneru „vidieť“ prst.

Zatiaľ neviem, ktoré zariadenie značky si osvojí túto technológiu, ale môžeme predpokladať, že ju uvidíme skôr, ako až s príchodom modelov Redmi Note 9 alebo Redmi K30 Pro.

Zdroj: PlayFulDroid

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Portable Air: Prenosný kompresor, ktorý budete mať vždy poruke

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.