Už niekoľko rokov sa o podobnú technológiu snažia spoločnosti Samsung a Apple.

Spoločnosti Samsung aj Apple sa snažili v minulosti nájsť spôsob, ako integrovať čítačku odtlačkov prstov do displeja smartfónu, zatiaľ však bezvýsledne. Teraz ich v prvenstve predbehla čínska firma Vivo, ktorú vlastní rovnaká spoločnosť ako napríklad značku OnePlus.

Smartfón Vivo X20 Plus UD sa stal úplne prvým smartfónom na svete, ktorý ma čítačku odtlačkov prstov v displeji. Spoločnosť Vivo spolupracovala na tomto smartfóne spolu s americkou firmou Synaptics, ktorá sa špecializuje na rôzne čítačky a senzory.

Dopyt po displejoch s čítačkou rastie, keďže mnoho firiem začína preferovať displej na celú prednú stranu smartfónu. Samsung, Huawei či Google zatiaľ tento problém vyriešili čítačkou na zadnej strane. Elegantne to však vyriešil Apple, ktorý s príchodom Face ID odstránil z iPhonu X funkciu Touch ID nadobro.

Vivo X20 Plus UD však v skutočnosti nie je žiaden prémiový smartfón. Je vybavený 6,33 palcovým OLED displejom s pomerom strán 18:9 a rozlíšením 2160x1080px, dvoma 12-megapixelovými fotoaparátmi, procesorom Qualcomm Snapdragon 660 a 3905mAh batériou.

Smartfón sa bude spočiatku predávať výhradne v Číne, pričom jeho cena zatiaľ nie je známa.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

CES 2018: Smartfón so snímačom odtlačkov priamo v displeji

Značky: