Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SAP SE  dnes oznámila menovanie Reinharda Schwarza na pozíciu generálneho riaditeľa spoločnosti SAP Slovensko. Od 1. augusta je tak zodpovedný za tím ako aj hospodárske výsledky slovenskej pobočky globálneho lídra v oblasti podnikových IT. Vo funkcii strieda Romana Knapa.

Reinhard Schwarz nastúpil do SAP v roku 2013 ako riaditeľ divízie Business Analytics pre oblasť strednej a východnej Európy (CEE), o rok neskôr sa presunul na čelo divízie Platform Solutions. Jeho zodpovednosťou bol vývoj riešení pre databázy, biznis analytiku a mobilitu, ktoré boli postavené na platforme SAP HANA pre CEE zákazníkov. Profesionálne skúsenosti však získal i v spoločnosti Oracle, ako aj v UniCredit Bank Austria AG.

„Počas piatich rokov v SAP som pôsobil v Bratislave a tak výborne poznám slovenský tím aj lokálny trh. Mojím hlavným cieľom bude pokračovať v predstavovaní a zavádzaní inovatívnych technológií. Chceme podporovať digitálnu transformáciu a pomáhať zákazníkom robiť ich biznis ešte lepším. Teším sa na spoločné inovácie, ďalší rozvoj partnerského ekosystému a samozrejme aj našich zamestnancov, ktorí sú kľúčoví pre náš úspech,“ povedal Reinhard Schwarz, generálny riaditeľ SAP Slovensko.

Slovenská pobočka patrí do skupiny krajín strednej a východnej Európy, na ktorej čele rovnako došlo k výmene. Simona Kalužu, ktorý sa posunul na post Senior Vice President pre región EMEA sever, vystriedal v kresle generálneho riaditeľa SAP CEE bývalý šéf SAP Rakúsko Rudi Richter. Okrem 11-ročných skúseností v SAP pôsobil aj vo viacerých manažérskych pozíciách v spoločnosti HP.

Značky: