Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 41. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Android Auto sa otvára svetu. Google nemá na výber

Google pred pár dňami vydal novú verziu Android Auto 13.0. Ak ste očakávali, že táto verzia prinesie väčšie zmeny, než 12.X, tak ste mohli zostať sklamaní. Ani táto verzia totižto neprináša žiadne viditeľné zmeny pre používateľov, ale Google aj naďalej pokračuje v prácach na pozadí. Pracuje napríklad na integrácii funkcie “Car Media”, ktorá bude integrovať ovládanie AM/FM rádia a lokálne uložených médií do platformy. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Redmi Note 14 Pro+ zlomil rekord v predajoch, je najpredávanejší v tomto roku

Smartfóny zo série Redmi Note 14 síce na globálnom trhu ešte predstavené neboli, no napriek tomu sú už v predaji. Len nedávno boli totiž predstavené v Číne, pričom čínska séria smartfónov obsahuje tri modely. Najlepšie vybaveným modelom je Redmi Note 14 Pro+, ktorý zaujal nielen novým dizajnom, ale aj prémiovou výbavou za dostupnú cenu. Základom telefónu je totiž Snapdragon 7s Gen 3 ako čipset určený pre vyššiu strednú triedu s prémiovým výkonom.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. DJI Osmo Action 5 Pro: akčná kamera, ktorú chcete mať. Je to zabijak GoPro

V oblasti akčných kamier dlhé roky kraľovala americká kamera GoPro. Vyzerá to, že táto etapa končí, čínsky DJI to chytil za správny koniec. A GoPro má celkom problém.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Nový Windows 11 si môžete nainštalovať už teraz

Microsoft sa pri jej distribúcii sústredil najmä na počítače kompatibilné s funkciou Copilot+ PC. Na podobnom type počítača som vykonal testy dostupnosti počas uplynulého týždňa niekoľkokrát, no bez úspechu. Tiež treba dodať, že na inštaláciu aktuálnej verzie nepotrebujete Copilot tlačidlo na klávesnici alebo inak označený počítač. Postačí vám čokoľvek, na čom doteraz prevádzkujete Windows 11.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Prvá moderná grafická karta oslavuje 25 rokov, nová generácia príde v januári 2025

Prvá moderná grafická karta na svete, NVIDIA GeForce 256, bola predstavená 11. októbra 1999 a priniesla technológie, ako je T&L (Transform and Lighting). Vývojári mohli vďaka tomu presunúť výpočty z procesora na grafickú kartu a priniesť tak oveľa detailnejšie modely s väčším počtom polygónov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Smart hodinky s MicroLED displejom by mohli byť čoskoro realitou. Spomína sa Garmin Fénix 8 aj nové Apple Watch Ultra

OLED displeje sa postupne udomácňujú vo výbave športových hodiniek značiek GarminPolar, či Suunto, ktoré dlhé roky používali transflexné MIP displeje. OLED displej nájdete najnovšie aj vo výbave vlajkovej lode, v hodinkách Garmin Fénix 8, čo je jasný dôkaz toho, že výrobcovia hodiniek s touto technológiou do budúcnosti počítajú.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: