Nová verzia prinesie viaceré užitočné funkcie.

Android Auto používa čoraz viac vodičov. Tento systém od spoločnosti Google šikovne prepája smartfóny so systémami vozidiel, vďaka čomu ponúka vysoký používateľský komfort a zvyšuje bezpečnosť posádky. Android Auto je zároveň pomyselnou “vstupnou bránou” k pokročilému systému Android Automotive. Koncom septembra bola vydaná plná verzia Android Auto 12.9, pričom teraz Google vydal ďalšiu významnú verziu, ktorou je Android Auto 13.0. Od nej sa očakáva, že v jednej z budúcich aktualizácií prinesie viaceré užitočné funkcie a vylepšenia, na ktorých už nejaký čas pracuje.

Android Auto má pomerne zaujímavé postavenie v portfóliu spoločnosti Google, pretože systém sa roky stretával s problémami, ktoré sa spoločnosti darili riešiť iba veľmi pomaly. Na druhej strane ide o systém pre automobily, čiže jeho funkcionalitu výrazne ovplyvňujú rôzne regulácie a pravidlá, aby jeho používanie bolo čo najbezpečnejšie. Aj z tohto dôvodu do Android Auto nepribúdajú rôzne “očakávané” funkcie pomaly, a Google vykonáva zmeny a optimalizácie existujúcich aplikácií skôr na pozadí, aby všetko fungovalo k spokojnosti používateľov.

Nové ikony v Android AutoZdroj: 9to5google
Nové ikony v Android Auto

Hoci sa očakávalo, že verzia Android Auto 13.0 prinesie väčšie zmeny, než 12.X, tak opak je pravdou. Ani nová verzia neprináša žiadne viditeľné zmeny pre používateľov, ale Google pokračuje v práci na pozadí. Už dávnejšie sme informovali, že Google pracuje na integrácii funkcie “Car Media”, ktorá by mala integrovať ovládanie AM/FM rádia a lokálne uložených médií do platformy. To zároveň znamená, že funkcia zatiaľ nie je aktívna v tejto verzii, ale Google na nej intenzívne pracuje.

Google v prípade Android Auto zvolil už na začiatku celkom iný prístup ako konkurenčný Apple. Pokým aktualizácia Apple CarPlay je naviazaná na aktualizácie operačného systému, tak aplikácia Android Auto je aktualizovaná samostatne, čiže oveľa rýchlejšie, dokonca aj cez tzv. sideloading. 

Ak však stále používate Android Auto s káblovým pripojením, tak k ešte lepšiemu používateľského zážitku pomôže aj “revolučná krabička pre Android Auto so skvelou cenou”.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.