Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na autosalóne v Paríži Renault ponúka kompletnú víziu udržateľnej a zdieľanej mobility budúcnosti s konceptami 3 robo-vozidiel:
EZ-ULTIMO, robo-vozidlo určené na prémiovú mobilitu,
EZ-PRO, robo-vozidlo na distribúciu konečnému spotrebiteľovi,
EZ-GO, robo-vozidlo pre zdieľanú každodennú mestskú mobilitu.

Tento nový typ mobility je aktuálne príležitosťou na znovuobjavenie času stráveného cestovaním. The Augmented Editorial Experience, ktorý prezentuje Skupina Renault na svojom stánku, ponúka reálny zážitok na palube vozidla. Spája multimediálne zážitky, texty a mobilitu s cieľom znovuobjaviť čas strávený cestovaním.

Objavte na salóne Nový Kadjar

Ešte atraktívnejší, štýlovejší a komfortnejší Nový Renault Kadjar je predstavený na stánku Renault. Zachováva si tradičné vlastnosti SUV, pričom sa stáva atraktívnejším vďaka jeho dynamickejšiemu a modernejšiemu štýlu. Pozornosť bola obzvlášť venovaná komfortu, kvalite a ergonómii. Kabína Nového Renault Kadjar bola redizajnovaná aby poskytla každý deň ešte úžasnejší komfort.

Nový Renault Kadjar prichádza s úplne novými benzínovými a dieselovými motormi, ktoré zvyšujú úspornosť, výkon a prinášajú viac pôžitku z jazdy. Pre benzínový motor TCe GPF 1,3l je v Novom Renault Kadjar navrhnutý s 2 výkonovými verziami (140 k a 160 k). Tento motor novej generácie bol vyvinutý Alianciou v spolupráci s automobilkou Daimler. Agregát spĺňa najvyššie štandardy kvality oboch spoločností a ponúka širší rozsah výkonu ako predchádzajúci motor TCe, zvýšený krútiaci moment (najmä pri nízkych otáčkach motora), nižšie emisie CO2 a nižšiu spotrebu.

Na autosalóne sa predstaví nová generácia dieselových motorov. Motory premenované na „Blue dCi“ integrujú najnovšie systémy na znižovanie emisií. Nový Kadjar bude k dispozícii s motormi 1,5 Blue dCi 115 koní a 1,7 Blue dCi s výkonom 150 koní.

ZOE Iconic, nová limitovaná edícia

S predajom viac ako 110 000 kusov je ZOE najpredávanejším elektrickým vozidlom v Európe. Od svojho uvedenia na trh v roku 2012 sa stalo ikonou trhu s elektrickými vozidlami. Nie je náhoda, že názov „Iconic“ bol pridelený novej limitovanej sérií ZOE predstavenej na autosalóne v Paríži. Táto verzia ponúka exkluzívne sivé čalúnenie s novým exteriérom Highland Grey a novými 17 “ hliníkovými diskami kolies. Ako doplnok teraz ZOE ponúka dômyselnú dvojitú podlahu batožinového priestoru. Poskytuje väčší priestor na nakladanie tým, že ponúka možnosť odkladania káblov práve do tohto dvojitého spodného doplnkového priestoru. A nakoniec, ZOE Iconic je vybavený motormi R110 a Q90, ktoré ponúkajú reálny dojazd 300 km.

Na uľahčenie každodenného života vodičov elektrických vozidiel je k dispozícií nová služba, ktorá poskytuje informácie o celkovom čase jazdy (jazda + nabíjanie batérie) a vedie vodiča do najvhodnejšieho miesta nabíjania. Aplikácia MY Renault, spája všetky spomínane služby.  Ako prvá na trhu je aplikácia dostupná cez smartfón.

Moov’In Paris a nové služby mobility

V reakcii na rýchle zmeny v správaní sa zákazníkov Skupina Renault ponúka nové služby mobility prostredníctvom riešení pre zdieľanie vozidiel, ride-hailing služby, krátkodobý prenájom a do roku 2022 služby mobility s autonómnymi robo-vozidlami.

Skupina Renault sa vďaka 5 000 ZOE v 8 veľkých mestách Európy a viacerým silným partnerstvám stala lídrom v oblasti zdieľania elektrických vozidiel. Aj preto sa Skupina rozhodla postupne zaviesť vo Francúzsku komerčnú ponuku elektrickej mobility pre obyvateľov Paríža. Ponúkané služby sú:

  • Marcel (ride-hailing služba),
  • Moov’In Paris Renault (free-floating),
  • Renault Mobility (krátkodobý prenájom).

Do konca roku 2019 bude prostredníctvom týchto rôznych ponúk vo Francúzsku sprístupnená flotila 2 000 elektrických vozidiel.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.