Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po elektrickom Megane E-Tech, uvedeným na trh v roku 2020, je Austral druhým modelom značky Renault, ktorý bol podrobený konfirmačným jazdám.

Ešte pred uvedením na trh tak najazdil takmer 3 milióny kilometrov na všetkých typoch ciest. Za volantom sa pri testovaní vozidla ocitla približne stovka zamestnancov, ktorí sa vžili do kože zákazníkov. Ich cieľom bolo identifikovať všetky možné vylepšenia, aby model Austral dosiahol najlepšie parametre z hľadiska pôžitku z jazdy, kvality a spoľahlivosti.

Pod vedením Thierryho Charveta, riaditeľa pre Priemysel a kvalitu Skupiny Renault, je Strategický plán kvality jedným z hlavných pilierov plánu Renaulution. V centre Plánu kvality bola spoľahlivosť nových vyvíjaných modelov, ktorá viedla k zásadným zmenám v cestných testoch vykonávaných pred uvedením všetkých komerčných modelov na trh. Bol vyvinutý nový typ testu: konfirmačné jazdy.

„Vyvinuli sme doplnkový prístup k cestným testom vykonávaným v technickom centre Skupiny Renault v Aubevoye neďaleko Paríža, kde máme k dispozícii potrebné trate a vybavenie. Tieto testy sa vykonávajú pomocou malej flotily predsériových vozidiel a sú zverené odborným testovacím pilotom. Teraz testovací proces posilňujeme. Konfirmačné jazdy sú pre nás spôsobom, ako sa vžiť do situácie našich zákazníkov, pričom konečným cieľom je zabezpečiť im pokoj. Viac ako sto zamestnancov Skupiny Renault vybavujeme vozovým parkom 160 vozidiel, aby sme vykonali rozsiahle testy na všetkých typoch ciest vo viacerých krajinách. Pomohlo nám to identifikovať a implementovať približne 350 zlepšení skôr,  ako sa  model Renault Austral dostal k našim predajcom a zákazníkom.“ Thierry Charvet, riaditeľ pre Priemysel a kvalitu Skupiny Renault

Konfirmačné jazdy: nový a účinný postup

Počas konfirmačných jázd najazdil model Renault Austral takmer 3 milióny kilometrov, presnejšie 2,8 milióna kilometrov, na všetkých typoch ciest vo Francúzsku, Španielsku, Nemecku a Rumunsku. Na mestských cestách, diaľniciach, hlavných ťahoch, po rovinách aj v horách a za všetkých poveternostných podmienok. Viac ako 100 zamestnancov spoločnosti Renault, ktorí sa zúčastnili na testoch, upovedomilo na každý aspekt, ktorý by sa dal na vozidle zlepšiť, prostredníctvom aplikácie nainštalovanej v ich smartfóne. Táto aplikácia pomohla inžinierom a odborníkom značky zbierať a analyzovať údaje takmer v reálnom čase. Vďaka takémuto rozsiahlemu počtu najazdených kilometrov počas konfirmačných jázd dokázal Renault identifikovať všetky potenciálne problémy s vozidlom Austral dlho predtým, ako sa mohli objaviť u zákazníkov, čím sa zabezpečila vyššia kvalita, spoľahlivosť a životnosť počas celej životnosti vozidla.

Konfirmačné jazdy pre model Austral uskutočnilo viac ako 100 zamestnancov spoločnosti Renault, ktorí najazdili takmer 3 milióny kilometrov.)))

Počnúc modelom Megane E-Tech v roku 2020 a modelom Austral budú všetky budúce modely využívať výhody konfirmačných jázd a skúsenosti ľudí ako Alvaro Rodriguez Sastre, zamestnanec Skupiny Renault v Španielsku, tester a Renault pretekár.

„Každý týždeň najazdím 1 000 až 1 500 km, v závislosti od obdobia,“ hovorí Alvaro. „Jedna z trás, ktorú často používame pri našich testoch, napríklad pri konfirmačných jazdách, je medzi Madridom a Valladolidom, cez Navacerradu, Segoviu a Sepulvedu. Trasa je mimoriadne rozmanitá a umožňuje nám posúdiť každý aspekt testovaného vozidla: jeho ovládateľnosť, schopnosť akcelerácie, úroveň komfortu a akustiku. Som šťastný, ak viem, že naši zákazníci si jazdu s vozidlom Austral užívajú.“

Značky: