Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Ikonické auto, z ktorého sa predalo viac ako 8 miliónov kusov.
  • 2021 bude rok plný osláv.

Renault 4L oslavuje v roku 2021 60. výročie! Tento model nám rozpráva úspešný príbeh s vyše 8 miliónmi predaných kusov vo viac ako 100 krajinách sveta počas 30 rokov existencie. 4L je viac než auto, je to pravá ikona!

Napriek neistej zdravotnej situácii spoločnosti, sa oslava výročia bude konať počas celého roka, pričom sa využijú najmä sociálne siete.

K 60. výročiu vozidla pripravujeme oficiálny program s rôznymi aktivitami vždy 4. a 14. deň v mesiaci,  prevažne na sociálnych sieťach. Program bude plný exkluzívneho obsahu, ktorý budú vytvárať najmä fanúšikovia, vrátane rozhovorov so zberateľmi a známymi osobnosťami. Toto všetko nás vráti späť do histórie automobilu, ktorý dokázal viac než len poznačiť svoju éru.

Vozidlo je symbol popkultúry. Je to auto včerajška aj dneška. No a prečo by nemohlo byť aj vozidlom  zajtrajška?

Oficiálny program sa bude vyvíjať podľa aktuálnej situácie a bude tiež doplnený o akcie z lokálnej iniciatívy.

Február: K tomuto výročiu si Skupina Renault pozvala grafického dizajnéra a ilustrátora Grega, ktorý sa venuje najmä športovej ilustrácii. Greg vytvoril viac ako tucet exkluzívnych 4L vozidiel v rozličných grafických dizajnoch a obdobiach, ktoré predstavujú epochy, ktoré toto vozidlo poznalo. Ilustrácie budú zverejnené v priebehu roka.

Výročie je možnosť vyjadriť svoju vášeň a oddanosť 4L, ale tiež možnosť objaviť veľa krásnych príbehov, ktoré boli vyrozprávané za volantom tohto bájneho automobilu (od 8. februára na sociálnych sieťach).

L’Atelier Renault, ktorý je medzníkom značky dostane od 14. februára vo svojom výklade na Champs-Elysées verziu 4L „Parisienne“. Túto verziu okamžite spoznáte vďaka jedinečnej karosérii, ktorá má na sebe vzor z prútia.

Marec: Spoločnosť Renault Classic, ktorá má na starosti zachovanie dedičstva Skupiny Renault predstaví 30 modelov Renault 4L. Z týchto modelov bude v scénografii vytvorenej pre túto príležitosť vystavených 12 ikonických verzií.

Apríl: Pretože 4L je rezolútne nadčasový, vytvoríme aj hry pre tých najmladších. Taktiež Influenceri si vytvoria svoju vlastnú verziu automobilu cez zábavné krátke filmy nakrútené v programe Stop-Motion. Tieto filmy využijú zbierku miniatúr Renault.

Máj: Celá kolekcia 4L modelov vybraných a špeciálne navrhnutých pre 60. narodeniny bude k dispozícii v L’Atelier Renault na adrese 53 Avenue des Champs-Elysées a v online obchode.

V máji uvedie Skupina Renualt na trh sériu videí, ktoré odhaľujú tajomstvá modelu 4L prostredníctvom rôznych modelov. Bude to tiež príležitosť zhromaždiť svedectvá od tých, ktorý vyrástli na modeli a s modelom 4L, od zberateľov, ale aj od všetkých osobností, ktoré sa v rámci Renaultu zapísali do histórie tohto automobilu.

Júl: 4L je ikona aj na filmových plátnach, preto nebude chýbať na červenom koberci 74. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Cannes.

Výstava „4L pop icon“ sa začne v lete v L’Atelier Renault na najkrajšej avenue na svete. Bude to príležitosť objaviť nie len 4L, ale aj mnoho ďalšieho.

September: Zity, car-sharingová služba privíta 4L na novom stretnutí EV.

November: 4L dodávka, do dažďa aj do dobrého počasia, si pre vás schováva ešte ďalšie prekvapenia.

Značky: