Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Logistická spoločnosť GEFCO získala ďalšiu automobilovú značku so svojho portfólia. S francúzskym Renault uzavrela trojročný kontrakt vo výške 5,5 milióna EUR ročne na zabezpečenie kompletných distribučných tokov nových vozidiel na Slovensko a do krajín Jadranského regiónu.

Spojenie s logistickou spoločnosťou GEFCO znamená pre Renault  úplne novú situáciu, nakoľko sa centrálny sklad pre Slovensko nachádzal vždy mimo územia Slovenka. „Nový centrálny sklad v Trnave s kapacitou 500 miest vyčlenených pre značku Renault, zabezpečí značke väčšiu flexibilitu, rýchlejšie dodanie vozidiel a pomôže rozšíriť portfólio ponúkaných služieb pre dílerskú sieť a zákazníkov“, povedal Aleksander Raczynski, generálny riaditel GEFCO Slovakia.

V rámci zmluvy bude GEFCO pre Renault riadiť toky hotových áut z výrobných závodov vo Francúzsku do logistického centra GEFCO v Trnave. V Trnave sa na každom vozidle bude vykonávať dlhodobá starostlivosť, skladovanie,  pri niektorých vozidlách sa vykonajú post produkčné úpravy podľa požiadaviek koncového zákazníka, a to najmä u fleetových ľahkých úžitkových vozidiel. Samozrejmosťou je umytie každého auta a následný distribúcia dílerom siete Renault.

GEFCO zabezpečuje aj kamiónový transport nových vozidiel značky Renault z Francúzska do Grosuplje v Slovinsku a logistický tok hotových áut zo Slovinského Koperu do Trnavy. GEFCO ako expert na prepravu vozidiel vlastní viac ako 3 500 špeciálnych železničných vagónov na prepravu áut a ďalšie kapacity si prenajíma na trhu. Renault prejavil záujem o štúdiu možnosti priameho vlakového spojenia zo Slovinského Koperu do Trnavy a následnej distribúcie cestnou dopravou dílerom na Slovensku, čím by vznikla synergia so súčasnými exportnými tokmi GEFCO a zároveň by sa znížil dopad na životné prostredie.

Značky: