Toto je reproduktor, ktorý odporúčame kúpiť dvakrát, a to sa veru často nestáva. Priznávame, veľa sme od neho neočakávali, avšak prekvapil nás svojím podaním zvuku a celkovým výkonom. Zostávame pri zemi a neporovnávame ho s väčšími a niekoľkonásobne drahšími prenosnými reproduktormi.

Tento model podporuje certifikáciu IP66, takže odolá striekajúcej vode a prachu. Pripojiť ho môžete cez Bluetooth 4.2 alebo cez 3,5 mm audiokábel. Vstavaná batéria umožní prehrávanie do šiestich hodín. Nám sa páčila jednak super cena, kvalita zvuku a tiež možnosť párovania dvoch reproduktorov.

Nepotrebujete na to žiadnu aplikáciu, postačia tlačidlá na hornej strane. Po vypnutí a ďalšom zapnutí oboch reproduktorov zostane tento režim zapamätaný a automaticky sa k sebe pripoja. Smartfón sa potom pripojí k hlavnému reproduktoru. Tomu, ktorý ste si s ním spárovali, druhý sa totiž so smartfónom nepáruje.

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative Muvo 1c 
Typ1.0
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]N/A
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Kapacita batérie [mAh]650
Výdrž batérie [h]6
Vyhotovenieplast
OdolnosťIP66
Rozmery [mm]67 × 93 × 38
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava2/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]29,99

Spojením dvoch Muvo 1c získate ľavý a pravý reproduktor na stereo. Použitý je širokospektrálny menič a pasívna ozvučnica na zadnej strane. Tá dodáva silné basy. Mohli by byť o niečo dynamickejšie, no aj tak je to na taký malý reproduktor slušný výkon. Reproduktor sa zároveň rozpoznáva ako handsfree zariadenie a môžete s ním telefonovať. Batéria s kapacitou 650 mAh sa nabíja cez microUSB kábel.

Zvukovo si vystačíte aj s jedným kusom. Má ale tak priaznivú cenu, že kúpou dvoch si vytvoríte rozšírené stereo. Zvuk sa vám bude páčiť a bude podstatne silnejší. Ideálny je na počúvanie do strednej hlasitosti, čo je dané jeho rozmermi.

Hodnotenie
+ malé rozmery,
+ dynamika basov,
+ cena
– odchýlky v stredoch
– prenikanie výšok pri vyššom výkone

Zapožičal: Creative
Cena: 29,99 EUR

Verdikt

Creative Muvo 1c je šikovný reproduktor za dobrý peniaz. Odporúčame ho ako tip na darček a ak máte dve deti, každému kúpte jeden. Spolu hrajú veľmi dobre. Kto by to do týchto drobcov povedal?

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, ako súčasť testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.