Spoločnosť JBL na tohtoročnom veľtrhu IFA Berlin oznámila celú sériu reproduktorov a slúchadiel.

Ozvučenie futbalových ihrísk

Z oblasti reproduktorov bol predstavený PartyBox Ultimate ako mohutný reproduktor s prepojením Wi-Fi a Bluetooth a je určený na ozvučenie väčších podujatí.

JBL predstavuje PartyBox UltimateZdroj: Touchit.sk
JBL predstavuje PartyBox Ultimate

Je vybavený dvoma stredotónovými meničmi, dvoma výškovými reproduktormi a dvoma 9-palcovými subwoofermi.

Zaujímavé je, že ako party box podporuje Dolby Atmos a ako sme počuli na tlačovej konferencii je podporovaný dostatočným výkonom na to, aby zvukom naplnil priestor o veľkosti až dvoch basketbalových ihrísk. Nemali sme takú možnosť si to overiť, ale v konferenčnej miestnosti v Berlíne znel tento reproduktor naozaj hlasno a čisto.

JBL PartyBox UltimateZdroj: Touchit.sk
JBL PartyBox Ultimate

PartyBox Ultimate sa do Európy dostane v cene 1 499,99 eur, na európskom trhu sa objaví do konca septembra. Produkt je už dostupný aj na www.jbl.sk.

Reproduktory pre domáce počúvanie

Na domáce použitie je k dispozícii trojica nových inteligentných reproduktorov Authentics: Authentics 200, 300 a 500. Ich zaujímavosťou je, že celkom netradične podporujú súčasne Alexa aj Google Assistant. Pri týchto troch nových inteligentných reproduktoroch tak môžete požiadať Alexu o spustenie hudby a potom požiadať Google o jej zastavenie. Zdá sa tak, že studená vojna medzi týmito dvoma hlasovými asistentami pomaly končí. Spolupracujú totiž v rámci nového štandardu pre inteligentnú domácnosť Matter, ktorú viaceré firmy podporili na januárovej výstave CES. Teraz sú tu však reproduktory, ktoré ich obe natívne spájajú.

Nový rad retro reproduktorov JBL AuthenticsZdroj: Touchit.sk
Nový rad retro reproduktorov JBL Authentics

Hlasoví asistenti však nie sú navzájom prepojení od výroby, musíte ich nastaviť samostatne pomocou aplikácie JBL One. Táto aplikácia umožňuje aj ďalšie funkcie, ako je vzájomné ovládanie časovačov a hudby pomocou ekvalizérov.

Ak teda žijete v domácnosti s viacerými hlasovými asistentmi, nemusíte si pamätať, ktorého asistenta ste vy alebo niekto z vašej domácnosti požiadali, aby niečo spustil – každý z asistentov to teraz pri týchto reproduktoroch dokáže ovládať.

Ale späť k samotným reproduktorom. Ide o najnovší rad reproduktorov s podporou Wi-Fi, ktoré spájajú ikonický retro dizajn s kvalitným zvukom. Reproduktory Authentics sú inšpirované dedičstvom spoločnosti JBL.

JBL Authentics 500 má byť stredobodom domácnosti, podporuje Wi-Fi a Bluetooth a tento inteligentný reproduktor podporuje Dolby Atmos. JBL Authentics 200 a 300 dopĺňajú úplne novú sériu JBL Authentics.

Všetky produkty sú už dostupné na www.jbl.sk.

Zvuk vypĺňajúci celú domácnosť

JBL Authentics 500 vás pozýva na zaujímavý hudobný zážitok priamo u vás doma. Obsahuje tri 1-palcové výškové reproduktory a tri 2,75-palcové stredopásmové reproduktory, ktoré poskytujú čistý zvuk. 6,5-palcový subwoofer poskytuje mohutné basy. Celkovo je tu až 270 W výkon, formát zvuku je 3.1 , navyše je tu podpora Dolby Atmos.

Rodina JBL AuthenticsZdroj: Touchit.sk
Rodina JBL Authentics

JBL Authentics 300 ponúka prenosnosť, kvalitný zvuk a to so zabudovanou batériou s výdržou na 8 hodín prehrávania. Vďaka výrazným výškam a hlbokým basom si môžete vychutnať kvalitný zvukový výkon, nech ste kdekoľvek – či v kuchyni, na záhrade, ale pomôže aj pri párty uskutočnenej vo vonkajšom prostredí.

Najmenší JBL Authentics 200 poskytuje stereofónny zvuk a to s dvojicou 1-palcových výškových reproduktorov. Ďalej je tu 5-palcový basový reproduktor a 6-palcový pasívny radiátor vytvárajúci hlboké basy.

Ikonický retro dizajn ale s moderným nádychom

Dizajn týchto noviniek sa inšpiruje legendárnym tvarom JBL L100 zo 70. rokov. Je však zabalený do moderných technológií. Konkrétne je s prémiovým hliníkovým rámom, krytom obaleným syntetickou kožou a prepracovanou mriežkou Quadrex.

Dizajn JBL AuthenticsZdroj: Touchit.sk
Dizajn JBL Authentics

Zabudovanie komunikácie Wi-Fi umožňuje na týchto novinkách prehrávať všetko od podcastov až po internetové rádio. Výhody pripojenia Wi-Fi pokračujú, umožňujú hudbu cez AirPlay, Alexa Multi-Room Music (MRM), Spotify Connect a Chromecast built-in. Rovnako môžete pomocou reproduktorov prijímať telefónne hovory.

Predná mriežka JBL Authentics 500Zdroj: Touchit.sk
Predná mriežka JBL Authentics 500

Automatické samočinné ladenie kalibruje a prispôsobuje zvukový výkon vždy, keď sa reproduktor zapne. Môžete ho tak ľubovoľne prenášať a najlepšia kvalita zvuku bude zabezpečená.

Reproduktory JBL Authentics sú vyrobené zo 100 % recyklovanej tkaniny, 85 % recyklovaného plastu a 50 % recyklovaného hliníka. Je k dispozícii v čiernej farbe a predávať sa budú od 15. septembra 2023.

Názov/VlastnosťJBL Authentics 500JBL Authentics 300JBL Authentics 200
Dolby Atmosánonienie
Oba hlasoví asistentiánoánoáno
Ovládanie cez JBL Oneánoánoáno
Prehrávanie Multiroománoánoáno
Automatická kalibráciaánoánoáno
Bluetooth, Wi-Fi, Ethernetánoánoáno
Zabudovaná batérianieánonie
Retro dizajnánoánoáno
Dostupnosť na trhu15.9. 202315.9. 202315.9. 2023
Cena629,99 eur429,99 eur329,99 eur
Technické parametre rodiny JBL Authentics

Zdroje: vlastné, JBL

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.