Seriál nebol tak úspešný, aby naplnil očakávania tejto streamovacej služby.

Toto je hlavné meradlo úspechu, nielen Netflixu. Pri rozpočte je treba počítať s tým, aká má byť sledovanosť v seriálu a ak tieto dve záležitosti nie sú v súlade, firma nechce ísť do ďalšieho projektu. Ako uviedol web Deadline, rozhodnutie ukončiť seriál na motívy Resident Evil prišlo len jeden a pol mesiaca po vydaní seriálu.

Panujú názory, že úspech seriálu mohol mariť aj v tom čase vysielaný seriál Stranger Things. Žánrovo sa v istých miestach podobajú, no zároveň cielia aj na časť inej skupiny divákov. V týždni, kedy sa uvoľnili epizódy na sledovanie, zaznamenal 72,7 miliónov hodín sledovanosti, ďalší týždeň to bolo 73,3 milióna. To už ale znamenalo tretie miesto v rebríčku TOP 10 a po troch týždňoch z tohto rebríčka vypadol.

Netflix ale pokračuje ďalej a na filmy či seriály po vzore herných predlôh nezatracuje. Okrem hraných snímok Resident Evil máte aj animované filmy, ktoré sú dostupné k pozretiu na Slovensku. Spoločnosť tiež plánuje uviesť ďalšie adaptácie na motívy hier ako napríklad Horizon Zero Dawn, Tomb Raider, Far Cry alebo Bioshock.

Zdroj: Deadline

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.