Či je medzi nimi aj Google je zatiaľ neznáme.

Reuters prišiel s informáciou, podľa ktorej začalo Ministerstvo obchodu USA udeľovať licencie vybraným americkým spoločnostiam. Vďaka týmto licenciám môžu dané firmy obnoviť spoluprácu s čínskym Huawei a predávať mu svoje služby alebo technológie.

Reuters s odvolaním na zástupcu vlády tvrdí, že ministerstvo dostalo viac ako 300 požiadaviek od firiem. Do dnešného dňa posúdilo polovicu z nich, pričom približne polovičnému počtu žiadostí vyhovelo. Nie je známe, či o povolenie žiadal aj Google a ako ministerstvo vyhodnotilo jeho prípadnú požiadavku.

Ministerstvo obchodu USA posudzuje žiadosti na základe toho, či predstavujú potenciálnu hrozbu pre národnú bezpečnosť USA alebo nie a následne udeľuje alebo neudeľuje povolenie pre opätovné obchodovanie.

Pre Huawei je dôležité obnovenie spolupráce s Googlom. Čínsky výrobca totiž potrebuje kúpiť licenciu od Googlu, aby mohol na trh uviesť nové smartfóny s predinštalovanými Google službami. Pokiaľ k ním opäť získa prístup, dá sa očakávať, že čoskoro uvedie na európske trhy svoju vlajkovú loď Huawei Mate 30.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme Huawei Mate 30 Pro: Tieto technologické vylepšenia prináša (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit