AAWireless pripravuje druhú generáciu adaptéra.

Android Auto zabezpečuje plynulý prechod medzi smartfónom a systémom vozidla bez straty používateľského komfortu. Spočiatku sa smartfóny pripájali k vozidlu iba pomocou kábla, no neskôr výrobcovia automobilov sprístupnili aj bezdrôtové pripojenie. Ak však máte staršie auto a nemáte možnosť pripojiť svoj smartfón k automobilu bezdrôtovo, existuje niekoľko „zázračných krabičiek“, ktoré tento typ pripojenia umožňujú.

Jednou z nich je aj AAWireless. Toto malé zariadenie umožňuje bezdrôtové pripojenie telefónu k systému Android Auto vo vašom aute. Funguje podobne ako káblové pripojenie, ale bez potreby neustáleho zapájania kábla. Stačí ho pripojiť do USB portu v aute a spárovať s telefónom cez Bluetooth. AAWireless je prvým bezdrôtovým adaptérom pre Android Auto, ktorý už čoskoro dostane svojho nástupcu v podobe druhej generácie s označením AAWireless 2. Nová verzia prináša niekoľko vylepšení.

AAWireless pre Android AutoZdroj: AAWireless
AAWireless pre Android Auto

Čo je nové?

Druhá generácia bezdrôtového adaptéra pre Android Auto bola oznámená ešte začiatkom roka. Teraz sa zdá, že adaptér AAWireless 2 je čoraz bližšie k svojmu uvedeniu na trh. Nové zariadenie má vylepšený hardvér a tlačidlo pre ďalšie funkcie. Hoci presný dátum vydania stále nie je známy, zdá sa, že predstavenie novej generácie je už na spadnutie.

Aktualizácia firmvéru

Nová aktualizácia (verzia 4.0.0) prekvapujúco prináša aj podporu pre AAWireless 2. Táto nová verzia firmvéru tiež pridáva funkciu, ktorá zobrazuje fialovú LED diódu, keď nie sú k adaptéru pripojené žiadne telefóny. Aktualizácia prináša opravy problémov s reštartovaním adaptéra pri vypnutí Android Auto alebo CarPlay. Vylepšený je aj režim vývojára na novších hlavných jednotkách, ako aj zlepšenia pri používaní Android Auto a CarPlay, vrátane úprav dotykovej plochy a opravy zvuku pri telefonických hovoroch s viacerými pripojenými telefónmi.

AAWireless 2 pre Android AutoZdroj: AAWireless
AAWireless 2 pre Android Auto

Cena a dostupnosť

AAWireless 2 by mal byť na základe indícií predstavený v najbližších týždňoch. Cena síce nie je známa, ale ak zoberieme do úvahy cenu pôvodnej verzie AAWireless, ktorá sa stále predáva za približne 65 dolárov, tak očakávame, že novinka nebude drahšia ako 80 eur.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.