Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Globálne tržby Revolutu Business presiahli 500 miliónov $. Na Slovensku dosiahol mesačný objem spracovaných transakcií 183 miliónov $ (+334 % oproti roku 2023).
  • V Revolute Buisness sa každý mesiac registruje v priemere viac ako 20 000 spoločností a celkovo sú na platforme aktívne stovky tisícov firiem.
  • Revolut stavia na tejto dynamike, intenzívne investuje do inovatívnych produktov a dnes oznámil spustenie služby Revolut BillPay.
  • Táto správa nadväzuje na minulomesačné rozšírenie Revolutu Business do Singapuru, čím sa celkový počet aktívnych trhov zvýšil na 40.

Revolut, globálna fintech spoločnosť s viac ako 45 miliónmi zákazníkov po celom svete, aktuálne zameriava svoju pozornosť na firemné bankovníctvo a dnes oznámila, že ročné globálne tržby business-to-business (B2B) segmentu Revolut Business presiahli 500 miliónov $. Na Slovensku dosiahol mesačný objem spracovaných transakcií 183 miliónov $ (+334 % oproti roku 2023).

Táto správa prichádza v čase, keď Revolut pokračuje v rozširovaní svojej globálnej pôsobnosti a spúšťa Revolut Business v Singapure, z čoho budú benefitovať globálne spoločnosti s prevádzkou na singapurskom trhu. Tradičné banky tento trh nepokrývajú dostatočne a Revolut naň prináša riešenie bankových služieb založené na technológiách. Týmto krokom sa celkový počet trhov, na ktorých je Revolut Business dostupný, zvýšil na 40. Trend rýchleho rastu bude pokračovať, keďže v Revolute Business sa každý mesiac registruje viac ako 20 000 spoločností, ktoré sa tak pridávajú k stovkám tisícov mesačne aktívnych podnikov.

Revolut dnes stavia na tejto dynamike a uvádza službu Revolut BillPay, aby uspokojil rastúci dopyt po lepšom firemnom bankovníctve. Revolut BillPay je integrovaný s hlavnými účtovnými softvérmi ako QuickBooks, Xero a FreeAgent a je navrhnutý tak, aby šetril čas pri správe a platení účtov dodávateľom vo viac než 150 destináciách len niekoľkými kliknutiami. Firmy tak môžu minimalizovať manuálnu prácu, využívať výhody vyplývajúce z kontroly výdavkov a pravidiel schvaľovania a mať úplný prehľad o svojej prevádzke, čím ušetria čas, ktorý môžu venovať rozvoju podnikania.

Ďalšie inovácie našich produktov sa budú týkať troch hlavných oblastí:

  • Bankovníctvo: Revolut Business pomáha firmám prenikať na nové trhy a šetriť pri prevodoch peňazí medzi viac ako 150 krajinami. Len v tomto roku zaviedol Revolut miestne IBAN-y na viacerých európskych trhoch, vďaka čomu prebiehajú miestne platby ešte hladšie, a bude pokračovať v budovaní hlbších integrácií a rozširovaní ponuky miestnych platobných spôsobov.
  • Odosielanie platieb: Revolut Business predstavil funkciu Push-to-Card, jednoduchý spôsob, ako môžu spoločnosti platiť zákazníkom a dodávateľom na globálnej škále ako doma a v priebehu niekoľkých minút. Týka sa to 78 krajín a viac ako 50 miestnych mien. Spoločnosť potrebuje len číslo karty (a meno), zatiaľ čo používatelia pri medzinárodných platbách automaticky využijú výhodný devízový kurz Revolutu.
  • Prijímanie platieb: vlajkoví firemní zákazníci z celého sveta ako Aer Lingus, Kiwi, French Connection a Dermalogica používajú Revolut Pay na prijímanie platieb. Aby Revolut aj naďalej uspokojoval rýchlo rastúci dopyt, rozširuje možnosti prijímania platieb a do ponuky zaradil platobný terminál pre väčšie spoločnosti.

James Gibson, riaditeľ Revolutu Business, hovorí: „Revolut Business, formovaný našimi skúsenosťami s poskytovaním služieb miliónom retailových zákazníkov, rýchlo rastie. Za posledný rok sme výrazne pokročili v našej misii stať sa číslom jeden v oblasti automatizácie firemných financií a nedávno sme spustili náš produkt v Singapure. S podporou vysokého a neustále rastúceho počtu zákazníkov, ktorí za nami stoja, kladieme obrovský dôraz na B2B segment a sme pripravení priniesť revolúciu v bankovníctve ešte väčšiemu množstvu firiem po celom svete.“

Od uvedenia na trh v roku 2017 Revolut Business pokračuje v inováciách a na svoju firemnú platformu pridáva rôzne nástroje a funkcie v súlade s vyvíjajúcimi sa potrebami spoločností. Stáva sa tak pre ne komplexnou platformou, ktorá im poskytuje všetko potrebné.

Značky: