Ripple je prístroj pre dámy, ktorý má pomôcť nadviazať kontakt s opačným pohlavím v ich okolí.

Žijeme v dobe, kedy čoraz viac času venujeme virtuálnemu svetu. Realita predsa nie je taká zaujímavá, ako nami voliteľný obsah prehrávaný na displeji smartfónu. Znamená to, že aj keď kráčame po ulici plnej ľudí, svoj pohľad okoloidúcim venujeme iba sporadicky. Čo ak takto nevedomky premrháme možnosť spoznať toho pravého partnera? Nemusíme zúfať, je tu Ripple, ktorý bude okolie sondovať za nás.

Na akom princípe funguje? Je určené na nosenie na ramenách. Pomocou senzorov a dvojice kamier umiestnených na extravagantne vyzerajúcej sasankovitej konštrukcii zaznamenáva pohľady zvedavých pánov. V prípade, že nájde potenciálneho záujemcu, dá vam pomocou senzorov spätnú väzbu, ktorá má chvením chápadiel imitovať pocit vzrušenia, ktorý bežne zažívate, keď stretnete niekoho zaujímavého. Pokiaľ danému pánovi pohľad opätujete a obrátite sa jeho smerom, Ripple to vyhodnotí ako vzájomnú príťažlivosť a dá to najavo druhej strane ďalším jemným zvádzajúcim pohybom „chápadiel“ sasanky 🙂

S nápadom prišla štvorica dizajnérov z Londýna. Otázkou ostáva, ako majú doriešené zvedavé pohľady náhodných okoloidúcich, ktorí nebudú mať o používateľku záujem a budú sa len začudovane pozerať, čo za bizarný outfit nahodila. Tak či onak, budúcnosť zoznamovania vyzerá zaujímavo, až vtipne. Názorný príklad použitia Ripple si môžete pozrieť v krátkom videu nižšie.

Zdroj: The Next Web