Výrobca robotických vysávačov takisto vyvíja samovyprázdňovaciu dokovaciu stanicu.

Roborock na výstave CES 2021 oficiálne oznámil najnovší prírastok do portfólia robotických vysávačov. Model Roborock S7 prináša sací výkon na úrovni 2500 Pa, inteligentnú laserovú navigáciu a výdrž na úrovni 2 hodín vysávania. Na novinku upozornil portál androidpolice.

Hlavným medzigeneračným vylepšením nového robotického vysávača značky Roborock je vylepšené a inteligentné mopovanie. Mokré čistenie by malo byť lepšie vďaka väčšiemu objemu nádoby na vodu, ktorá má v prípade modelu S7 až 300 ml (nádoba na prach má 470 ml) a aj vďaka technológii sonického mopovania, ktorá dokáže drhnúť podlahu s frekvenciou až 3000-krát za minútu.

Roborock takisto zlepšil inteligenciu vysávača a ten dokáže automaticky nadvihnúť mop a prepnúť sa do režimu vysávania, keď sa dostane na koberec. V praxi by to malo znamenať, že Roborock S7 dokáže efektívne a inteligentne vysávať aj mopovať. Uvidíme, ako to bude fungovať v praxi, avšak pokiaľ sa sľuby výrobcu naplnia, pôjde o praktické vylepšenie.

Terajšie robotické vysávače s kombinovacou funkciou vysávania a mopovania sa nedokážu prispôsobiť povrchu, ktorý práve mopujú a tak musíte odložiť koberce alebo robotu zakázať, aby vstúpil na koberec. V opačnom prípade vám ho vymopuje a to asi nechcete. Roborock S7 v tomto smere teda sľubuje posun k lepšiemu.

Roborock S7. Zdroj: Roborock

V predaji od marca, neskôr dostane dokovaciu stanicu s odpadkovým košom

Roborock S7 bude v predaji v Amerike od 24. marca 2021 za 650 dolárov. Cenu a dostupnosť pre Európu nepoznáme.

Roborock takisto oznámil, že vyvíja samovyprázdňovaciu dokovaciu stanicu. S touto technológiou sme sa už stretli v prípade robotických vysávačov iRobot Roomba – dokovacia stanica obsahuje zabudovaný odpadkový kôš, do ktorého sa vysávač automaticky vyprázdni po skončení vysávania.

Roborock plánuje uviesť svoju dokovaciu stanicu s odpadkovým košom na trh počas najbližších mesiacov. Táto dokovacia stanica bude kompatibilná s modelom Roborock S7 a aj s ďalšími vysávačmi – detaily zatiaľ neboli oznámené.

Roborock dokovacia stanica s odpadkovým košom

Roborock dokovacia stanica s odpadkovým košom. Zdroj: Roborock

Zdroj: androidpolice

Prečítajte si aj:

Roborock S6 Pure: Inteligentný robotický vysávač, ktorý aj mopuje (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit