Spoločnosť iRobot predstavuje nové spôsoby čistenia domácností prostredníctvom novinky – technológie domácej inteligencie iRobot Genius. Tá v sebe zahŕňa celú škálu digitálnych funkcií a používateľských skúseností s Wi-Fi pripojenými robotickými vysávačmi Roomba a robotickými mopmi Braava jet.

Technológia iRobot Genius prináša vysokú úroveň personalizácie a kontroly nad ich čistiacimi robotmi, zohľadňujúc špecifické potreby ich domácností, rutiny i preferencie pri čistení, ale aj prepájanie funkcií v rámci smart domácností.

Rozhraním pre iRobot Genius je prepracovaná aplikácia iRobot Home, ktorá umožňuje pri čistení domácností využívať funkcie vysoko nad rámec štandardného ovládania aplikácií – a to cez prispôsobené a ľahko použiteľné hlavné ovládacie centrum. Táto aplikácia pracuje so všetkými produktmi iRobot pripojenými k Wi-Fi a podporuje čistenie založené na zvykoch a osobných preferenciách používateľov. Tým prináša inteligentnejší a efektívnejší nástroj a lepšiu používateľskú skúsenosť. Bonusom je komplexný prehľad o výkone čistenia robota.

Čistenie tam, kde to potrebujete

Presné zóny čistenia umožnia robotu, aby vyčistil priestory presne tam, kde sa nachádza špina. Pomocou najmodernejšej robotickej umelej inteligencie robotov Roomba i7/i7+ a s9/s9+ a robotických mopov Braava jet m6 dokážu tieto cez strojové učenie automaticky zistiť a aktívne navrhnúť zóny čistenia okolo konkrétnych objektov. Ide napríklad o pohovky, stoly a kuchynské linky. Používatelia majú tiež možnosť manuálne zakresliť zóny čistenia priamo do svojej mapy domácnosti. Výsledkom je cielené čistenie v konkrétnych oblastiach alebo okolo objektov, ktoré najčastejšie priťahujú bežný neporiadok. Máte pritom možnosť nasmerovať čistenie jednak cez aplikáciu alebo sa prihovoriť hlasovému asistentovi: „Roomba, vyčisti pod pohovkou“ a robot sám vie, kam má ísť. Slovenčinu však zatiaľ ešte Roomba nepozná.

Čistenie vtedy, keď ho potrebujete

S iRobot Genius sa robotické vysávače Roomba a robotické mopy Braava jet zoznámia s vašimi preferovanými čistiacimi zvykmi a ponúknu nové funkcie, ako napríklad:

  • Automatizácia na základe udalostí, ktorá upozorní robota, kedy je vhodný čas na spustenie alebo zastavenie čistenia, a to na základe udalosti, ktorú ste si sami zadefinovali. Či už idete do práce alebo na túru, aplikácia iRobot Home využíva služby lokalizácie polohy ako napríklad Life360, alebo prijíma výzvy od inteligentných domácich zariadení, ako napríklad August Wi-Fi Smart Lock. Takto robot vie, kedy ste preč a môže začať s čistením. Rovnako vie aj o vašom návrate, kedy robot čistenie ukončí. Táto exkluzívna funkcia pre používateľov iRobot sa nastavuje priamo v aplikácii iRobot Home a je zabezpečená technológiami iRobot Genius a IFTTT Connect. To znamená, že používatelia môžu ľahko prepojiť iRobot Wi-Fi pripojené produkty k iným zariadeniam a službám v domácnosti, ako sú napríklad inteligentné termostaty a zámky priamo prostredníctvom aplikácie iRobot Home.
  • Odporúčané plány čistenia vychádzajú z bežných rutín čistenia používateľa, ako je napríklad čistenie v pondelok ráno. Robotické vysávače Roomba i7/i7+ a s9/s9+ a robotické mopy Braava jet m6 vedia tiež navrhnúť odporúčania čistenia konkrétnych miestností v rôzne dni. Napríklad vysávanie obývacej izby v piatok večer a v jedálni a kuchyni vždy po jedle.
  • Obľúbené položky umožňujú používateľom rýchlo vytvárať a spustiť predvolené scenáre čistenia. Vytvorte si obľúbené čistenia, ako napríklad „po večeri“, kedy robot vyčistí jedáleň a plochu pod kuchynským pultom. Alebo „pred spánkom“ na vyčistenie podlahy v herni a obývacej izbe. Alebo čistenie „všade“ na vyčistenie celého domu či bytu.

Čistenie, ako ho chcete

Wi-Fi pripojené robotické vysávače Roomba a robotické mopy Brava jet sú časom ešte múdrejšie. Zoznamujú sa totiž s vašimi preferenciami čistenia, pričom postupne začnú samé rozoznávať, aký spôsob čistenia uprednostňujete. Nová inteligencia tiež znamená, že produkty iRobot môžu zájsť za rámec základného plánovania a umožniť nové výkonné prepojenia v inteligentnej domácnosti.

  • Nové Odporúčané Zakázané zóny presahujú rámec manuálneho vytvárania tzv. zakázaných zón. Robotické vysávače Roomba i7/i7+ a s9/s9+ a robotické mopy Braava jet m6 sa automaticky naučia vyhýbať problémovým oblastiam a zároveň odporučia nové špecifické zóny, ktorým sa treba vyhnúť.
  • Sezónne odporúčania ponúkajú prispôsobené návrhy na automatické naplánovanie čistenia alebo odporúčajú obdobia, kedy si váš domov môže vyžadovať častejšie čistenie. Túto funkciu ocenia najmä používatelia počas sezóny alergií alebo majitelia domácich miláčikov.

Personalizované používateľské skúsenosti, ktoré prináša domáca inteligencia iRobot Genius a nová aplikácia iRobot Home si môžu zákazníci po celom svete vyskúšať prostredníctvom aktualizácie softvéru z konca augusta.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.