Na Slovensku ho nekúpite, treba ho objednať zo zahraničia.

Pred viac ako polrokom som začal behávať a keďže je to činnosť, pri ktorej by som rád počúval hudbu, hľadal som riešenie, ktoré by splnilo moje požiadavky. Na počúvanie hudby používam Spotify a táto služba je bežne dostupná v smartfónoch a čoraz častejšie sa objavuje aj v inteligentných hodinkách. Nejde však o úplne bežnú funkciu.

V redakcii testujeme viacero inteligentných hodiniek, takže sa často stane, že ich striedam. V minulosti som rád používal hodinky Fitbit Versa, tie však zatiaľ Spotify nepodporujú a nie je jasné, či sa tak stane v budúcnosti. Aktuálne som kvôli behaniu, peknému dizajnu a najlepšiemu možnému prepojeniu s mojim primárnym smartfónom Huawei P30 Pro začal používať hodinky Huawei Watch GT a tie hudbu neprehrávajú vôbec.

Nakoľko telefón pri behaní nenosím, riešením mojej situácie by mohli byť dve hodinky na dvoch rukách, pričom jedny z nich by mali aj podporu Spotify. Nakoniec som sa však rozhodol zaexperimentovať a objednať prehrávač Mighty Vibe. Svojim dizajnom pripomína staručký iPod shuffle, avšak je navrhnutý pre službu Spotify.

Prehrávač Mighty Vibe

Mighty Vibe spárujete so smartfónom a pomocou mobilnej aplikácie si do zariadenia uložíte vybrané zoznamy skladieb. Prehrávač ponúka 8 GB úložisko pre viac ako 1000 pesničiek v štandardnej kvalite. V nastaveniach si môžete zvoliť aj vyššiu kvalitu offline skladieb. A keďže sa hudba ukladá priamo do zariadenia, je potrebné mať prémiové predplatné služby Spotify.

Prehrávač Mighty som si pamätal ešte z dôb, kedy prvá generácia tohto prehrávača debutovala na portáli Kickstarter. Mighty Vibe je druhá generácia, ktorá ponúka viacero vylepšení, či už ide o výdrž batérie alebo stabilitu Bluetooth pripojenia. Mighty Vibe môžete používať v kombinácii s káblovými, ale aj bezdrôtovými slúchadlami. Osobne používam Mighty spolu s Bluetooth slúchadlami Jabra Elite Active 65t a so stabilitou pripojenia som nemal problém. Prehrávač si vždy uchopím na náplet trička v okolí krku.

Mighty Vibe má rozmery 38 × 38 × 17,8 mm. Hmotnosť prehrávača je 20 gramov, na tele nájdete 6 základných tlačidiel na ovládanie hudby. Aktuálny playlist vám vždy oznámi robotický hlas do slúchadiel. Výdrž batérie na jedno nabíjanie je približne 5 hodín, nabíjanie zabezpečuje priložený USB kábel s 3,5 mm jackom. Samotné nabíjanie trvá 2 až 3 hodiny. Prehrávač nie je navrhnutý, aby ste s ním plávali, ale pot či dažďové kvapky prežije.

Mighty Vibe si môžete objednať z európskych pobočiek Amazonu, cena je v plnej sume okolo 100 eur aj s poštovným. Aktuálne je tiež dostupná aj oficiálna európska stránka s poštovným zadarmo. Osobne som si prehrávač objednal z Ameriky počas zľavy, aj s clom som zaň zaplatil približne 80 eur. Niekomu sa to môže zdať veľa, keďže na počúvanie Spotify takmer každému postačí smartfón a to aj počas behania. Osobne som však vedel, čo hľadám a Mighty Vibe mi tieto potreby naplnil.

Prehrávač Mighty Vibe

Prečítajte si aj:

Mišo odporúča: Na myši záleží. Používam super rýchle rolovacie koliesko

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit