Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje nový router Archer AX10 s Wi-Fi 6, ktorá prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete. Vďaka novému štandardu umožňuje pripojeným zariadením bezdrôtovo komunikovať na gigabitovej úrovni. Pripojíte sa k 1Gb/s Wi-Fi sieti s telefónom alebo notebookom a získate rýchlosť zrovnateľnú s pripojením cez ethernetový kábel.

Živé prenosy videa v 8K/4K, online hranie v 4K rozlíšení, videochat vo vysokom rozlíšení, alebo neprerušované zálohovanie gigabajtov videí a fotografií na domácom NAS je jen drobný výpočet možností, ktoré Wi-Fi 6 router od TP-Linku prináša.

Pokryje široké okolie

Prítomnosť štyroch externých antén napovedá, že router je vybavený technológiou MU-MIMO pre súčasné pripojenie mnohých zariadení, a pre optimalizáciu využitia prenosového pásma je tu OFDMA. V kombinácii s Beamforming úpravou signálu navyše vytvára silný a spoľahlivý Wi-Fi signál v celej domácnosti, a poskytuje tak plynulé a stabilné pripojenie pre každé zariadenie.

Okamžitá reakcia na každé kliknutie

Aby router Archer AX10 poskytoval okamžitú reakciu na všetky sieťové požiadavky, je vybavený trojjadrovým procesorom s frekvenciou 1,5 GHz, ktorý zaisťuje spracovanie ohromného objemu prenášaných dát, a minimalizuje tak všetky oneskorenia v sieti. Výsledok je teda prostý, po spustení prehrávania online videa v prehliadači dostanete okamžitú odozvu a video sa spustí aj v 4K rozlíšení. Pri živom online video chatovaní potom získate vyššiu kvalitu prenášaného obrazu.

Gigabit aj bezdrôtovo

Router Archer AX10 umožňuje plne využívať výhody širokopásmovej rýchlosti až do 1 Gb/s prostredníctvom celkovo piatich gigabitových portov. Pripojené zariadenia cez ethernetový kábel budú komunikovať bez limitu a jediného zadrhnutia. Zdieľané filmy na lokálnej sieti tak budú dostupné pre všetky zariadenia v najvyššej kvalite a pre všetky naraz. Bezdrôtový prenos v 5GHz pásme dosahuje závratnú rýchlosť až 1,2 Gb/s a v 2,4GHz pásme je doplnený ďalšími 300 Mb/s. Prehrávanie online obsahu ďalej bude limitované len rýchlosťou vášho poskytovateľa internetu.

Nastavenie na pár kliknutí

Ako už sme si pri TP-Linku zvykli, nastavenie prebieha jednoducho cez mobilný telefón a aplikáciu Tether, ktorá je dostupná ako pre Android, tak aj iOS. Zmenu hesla alebo nastavenie siete pre hosťov potom môžete vykonať kedykoľvek a kdekoľvek, z pohodlnej sedačky v obývačke alebo z hotelovej reštaurácie na horách. V prípade, že budete akurát sedieť pri PC, je možné nastavenie vykonať aj cez webové rozhranie, taktiež behom niekoľkých minút. Výhodou je v tomto prípade viac možností nastavení. Niektoré zmeny v nastavení siete stačí dokonca len vysloviť nahlas, bez PC a mobilu, avšak v prítomnosti hlasovej asistentky Amazon.

Kľúčové vlastnosti Archer AX10:

  • Technológia Wi-Fi 6 – Archer AX10 je vybavený najnovšou bezdrôtovou technológiou Wi-Fi 6, ktorá prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete.
  • Rýchlosť ďalšej generácie až 1,5 Gb/s – Dvojpásmový router Archer AX10 dosahuje ešte vyššiu rýchlosť, až 1,5 Gb/s (1201 Mb/s v pásme 5 GHz a 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz).
  • Pripojte desiatky zariadení – Viac súčasných pripojení a znížená latencia s technológiami OFDMA a MU-MIMO.
  • Trojjadrový procesor – Okamžitá reakcia na každú sieťovú aktivitu pomocou trojjadrového procesora s frekvenciou 1,5 GHz.
  • Širšie pokrytie – 4 antény a technológia Beamforming (tvarovanie lúčov) zameriavajú signál na jednotlivých klientov pre širšie pokrytie.
  • Plné gigabitové porty – Využite všetky výhody širokopásmových rýchlostí až do 1 Gb/s.
  • Jednoduché nastavenie – Pomocou aplikácie Tether dokončíte aktualizáciu vašej siete behom niekoľkých minút.
  • Kompatibilné s Alexou – Ovládajte svoj router hlasovými príkazmi a spravte si svoj život inteligentnejším a jednoduchším spolu s Amazon Alexa.

Značky: