Možnosti 3D stále vo Windows 10 zostanú, no nebudú tak propagované ako v minulosti.

O tom, že Microsoft skryje adresár Priestorové objekty je už známe. Adresár ako taký úplne nezmizne a bude sa dať používať a zobrazovať. Ide o systémový adresár, na ktorý sú naviazané ďalšie procesy. Ak ste doteraz používali 3D Skicár a objekty ukladali predvolene sem, takisto to neznamená, že zmiznú. O zmene informuje web Windows Latest.

Teraz však Microsoft pristupuje k ďalšiemu kroku. Z programu Skicár sa odstráni tlačidlo na program 3D Skicár. Ten sa bude dať neskôr nainštalovať do systému, no budete na to potrebovať Microsoft Store.

Zmena by sa mala prejaviť vo Windows 10 verzii 21H2, teda v čase vydania druhej veľkej aktualizácie systému. Tá býva dostupná spravidla v októbri / novembri, niektorí si na ňu ale počkajú dlhšie. To v prípade, že nemajú systém plne kompatibilný s novým vydaním aktualizácie.

Zmeny, ktoré výrobca robí nie sú vo svete systémov a aplikácií až tak novinkou. Avšak na dôvažok toho celého treba podotknúť, že zmeny sú až príliš časté. 3D Skicár a výrazné rozšírenie 3D modelovania sa objavili vo verzii Windows 10 1709 označovanej ako Windows 10 Fall Creators Update. Výrobca na 3D možnosti nijako nezavrhuje, no dáva ich jasne do ústrania. Ako vidno, tieto možnosti sa až tak vo veľkom neuchytili.

3D paint

Aktuálna nástrojová lišta programu Skicár

3D Paint

Tlačidlo na otvorenie v 3D Skicári vo verzii 21H2 zmizne

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Zmerajte si výkon vášho počítača

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.