Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Telekom rozširuje službu T-platba, zákazníci môžu nakupovať z kreditu alebo v mesačnej faktúre za paušál už aj cez partnera Boku. Ten zabezpečuje predaj kreditov a ďalšieho obsahu napríklad pre Facebook, Electronic Arts, Gameloft, Travian, Riot Games (League of Legends), Soccer Manager a ďalších partnerov.

Ako takáto transakcia prebieha?

  1. Na stránke obchodníka, u ktorého zákazník nakupuje produkt alebo službu, zvolí mobilnú platbu cez operátora Slovak Telekom.
  2. Následne je presmerovaný na platobnú bránu príslušného partnera, kde sa mu pre kontrolu zobrazia detaily platby.
  3. Na dokončenie platby vyplní svoje telefónne číslo v sieti Telekom a stlačí tlačidlo pre zaslanie jednorazového hesla prostredníctvom SMS
  4. Stisnutím tlačidla „pokračovať“ dokončí platbu a bude presmerovaný späť na internetové stránky obchodníka.
  5. O úspešnej realizácii platby bude informovaný v okne prehliadača a zároveň dostane potvrdzujúci email od obchodníka

Zákazníkom s paušálom príslušnú čiastku za digitálny obsah či službu Telekom vyúčtuje v mesačnej faktúre za služby mobilnej siete. Zákazníkom s predplateným kreditom bude príslušná čiastka za digitálny obsah či službu odpočítaná z kreditu.

Jednotlivé platby je možné realizovať do výšky 30 eur, za jeden kalendárny mesiac je možné uskutočniť platby do maximálnej výšky 100 eur. Používanie služby je automaticky sprístupnené všetkým zákazníkom a nevyžaduje žiadnu registráciu alebo aktiváciu.

Prostredníctvom T-platby je v súčasnosti možné rýchlo, jednoducho a bezpečne uhrádzať obsah aj v obchodoch Google Play a Windows Phone Store, ako aj u partnera Mopay, ktorý zabezpečuje predovšetkým predaj kreditov do rôznych online hier. V blízkej budúcnosti medzi partnerov pribudne aj PayPal.

Značky: