Na prezentáciu produktov v eShope sú ideálne 3D fotografie predávaných predmetov. Zákazníci si ich môžu jednoducho pozrieť zo všetkých strán a je tak väčšia šanca, že nakúpia práve na tomto obchode.

Ako ich však zhotoviť tak rýchlo, aby sa to dalo stihnúť aj pri väčšom množstve produktov? Na to sme sa boli pozrieť vo firme Photorobot, ktorá to stihne pri jednom fotení za menej ako minútu. Základom je otočná kruhová doska zo skla, ďalej dobrý zdroj svetla, zrkadlovka od firmy Canon a pokročilý softvér, ktorý realizuje svoju činnosť v cloude.

Súčasťou softvéru je odstránenie pozadia foteného objektu, ďalej prípadné rozpoznanie textu na krabici produktu, pritom tieto informácie sa dajú preniesť do popisu produktu. Nasleduje vytvorenie 3D podoby objektu, ktorá vzniká z toho, že objekt sa pri fotení otočí o 360°. Výsledkom je naozaj kvalitná a verná fotka produktu v 360° podobe, ktorá sa dá ďalej zoomovať.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.