Platobné terminály dokážu viac, ako by ste si mysleli.

Inteligentné terminály Ingenico majú priamo v sebe operačný systém Telium Tetra. Vďaka tomu umožňuje nové možnosti, vrátane nových farebných aplikácií. Nie je to len o operačnom systéme ale najmä hardvéri. Samotné terminály sa podstatne vylepšili oproti ich minulým verziám.

Martina Kirchrathová, country manažérka Ingenico Group pre Českú republiku a Slovensko

Vďaka dotykovému displeju môžu interagovať s obchodníkom a zákazníkom. K dispozícii sú tri druhy terminálov, mobilný Move, terminály na predajni s názvom Desk a terminály Lane, ktoré môžu byť umiestnené kdekoľvek inde.

Celkovo tvorí portfólio niekoľko sérií ako napríklad Move 2500, 3500 alebo Move 5000. Rad 5000 ťaží najmä z možností interakcie a možnosti dať do nich vlastné aplikácie od iných vývojárov. Každý obchod môže mať vlastné aplikácie, napríklad bonusové programy atď. Aplikácia potom umožní používať špecializácie na bonusové / klubové / lojalitné karty. V takýchto termináloch sa dá napríklad objednať taxík a hneď ho zaplatiť. Ak máme ťažký nákup, pri termináli ho zaplatím a priamo odtiaľto si môžeme zavolať taxík.

Terminály sa dajú použiť aj na objednanie kina. Kino sa rozhodne urobiť zľavovú akciu na premietaný film, ktorý sa úplne nevypredal. Vďaka tomu riešeniu sa zákazníci dozvedia, že je tento film v akcii a môžu si naň kúpiť aj lístky. Poskytovateľ terminálov hovorí o tom, že šanca na kúpu filmu sa tým rapídne zvyšuje.

V obchodoch sú prezentačné displeje, ktoré však ukazujú len pasívne prvky. To znamená, že si môžete pozrieť, čo v ktorom obchode predávajú , aké majú akcie, alebo aký trhák vysiela kino. Ak ale na tento pasívny displej napojíme terminál Ingenico, budete si môcť kúpiť napríklad lístok na promovaný film priamo pri jeho prezentácii na displeji v nákupnom centre. Pokojne aj bezkontaktne. Ide o tzv. Connected screens.

Certifikovanie aplikácie pre terminály trvá týždne až mesiace. Webové aplikácie sú pružnejšie, trvajú radovo dni, pri náročnejších jeden až dva týždne. Telium Tetra podporuje HTML5 aplikácie.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.