SaferPass je aplikácia na bezpečné uchovávanie hesiel, jedna z ďalších. Čím sa teda odlišuje od ostatných?

V prvom rade tým, že ju netreba nikam inštalovať v podobe klasickej aplikácie. Nie je teda závislá na konkrétnom operačnom systéme. Inštaluje sa len ako rozšírenie prehliadača Chrome. To znamená, že je dostupná pre Windows, macOS, Linux a samozrejme Chrome OS. Chystá sa aj rozšírenie pre Firefox.

saferpass_4

Po inštalácii doplnku si vytvoríte účet v aplikácii a potom budete môcť ukladať heslá jednotlivých webov. Dá sa to aj ručne, no pohodlnejšie je využiť automatický import. Je pravdepodobné, že v súčasnosti si váš prehliadač už nejaké heslá pamätá a rozšírenie SaferPass po prihlásení na vybranej stránke automaticky pridá heslo do svojho účtu. Môžete to však zamietnuť, ak pre niektoré stránky nechcete pamätanie prihlasovacích údajov v SaferPass. Okrem toho je tu podpora importu údajov z aplikácií 1password, Dashlane, Lastpass alebo Sticky Passsword. Import prihlasovacích údajov uložených v prehliadači nie je možný.

Secure Me

Ďalšou funkciou, ktorú tu nájdete a stojí za zmienku, je odhlásenie od všetkých zariadení, kde je rozšírenie alebo aplikácia nainštalovaná. Stačí kliknúť na tlačidlo Zabezpečiť všetkých klientov a odhlásite sa nielen z notebookového rozšírenia aplikácie ale aj z tých na smartfónoch a tabletoch. Prípadne si len vyberiete, ktoré relácie chcete uzamknúť.

saferpass_2

Ďalšie možnosti

Aplikácia podporuje generovanie hesiel ako aj možnosť ukladania vlastných poznámok s možnosťou ich farebného odlišovania. Dostupná je pre platformy AndroidiOS. Vzhľad je takmer identický s rozšírením pre Chrome. Na smartfóne stačí ťuknúť na položku v zozname uložených údajov a otvorí sa prehliadač s automatickým vložením prihlasovacích údajov.

saferpass_1

Verdikt TOUCHIT

Aplikáciu považujeme za užitočnú najmä v nezávislosti na systéme. Iste, ak nepoužívate Chrome, budete limitovaní. No na smartfóny si ju môžete nainštalovať a využívať tam. Ocenili sme nevtieravý spôsob automatického vkladania údajov alebo ukladania do zoznamu, tiež aj synchronizáciu medzi viacerými zariadeniami.

Link: saferpass.net

Cena: zatiaľ zadarmo, doživotná licencia na ďalšie vylepšenia – 29,99 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.