Spoločnosť pripravuje prvé zariadenie s dierou v displeji.

Tento fakt nám prezradil spoľahlivý benchmarkový nástroj Geekbench, v ktorom sa nedávno objavil ďalší smartfón od motoroly s úplne novým dizajnom.

Zariadenie nesie kódové označenie Vision a v teste sa prvýkrát objavil smartfón od Motoroly s čipovou sadou Exynos 9610 od Samsungu. Špekulácie naznačujú, že novým zariadením bude v skutočnosti Motorola P40, nástupca minuloročného P30 (modelový rad One).

Už dávnejšie sme mohli model P40 vidieť aj vďaka OnLeaks, kde sa pripravovaná novinka prezentovala s 6,2-palcovým displejom a logom motorola na brade zariadenia. Zadná stena bude po stranách zaoblená. Pevnú konštrukciu bude zabezpečovať kovový rám. Na zadnej strane môžeme ďalej vidieť aj zostavu duálneho fotoaparátu s duálnym LED bleskom. Veľa používateľov určite poteší aj prítomnosť 3,5 mm audio jacku. Telefón sa bude napájať pomocou USB-C portu.

Samotný záznam z Geekbench ešte prezrádza, že model Motorola One Vision bude súčasťou rodiny Android One a bude mať v momente predstavenia nainštalovaný Android 9.0 Pie. Čipset od Samsungu bude dopĺňať 6 GB pamäte RAM.

Osemjadrový Exynos 9610, vyrábaný 10nm procesom, sa momentálne nachádza aj v Galaxy A50, čo naznačuje, že smartfón s týmto čipom dokáže výkonnostne konkurovať zariadením so Snapdragonom 660. Aktuálne tento čip od Qualcommu môžeme nájsť aj v Redmi Note 7.

Zdroj: OnLeaks, GSMArena

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2019 sa skutočne pripravuje: Snapdragon 710 a až 6 GB RAM. Obháji smartfón cenovku 1500 dolárov?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.