Samsung aktualizuje softvér svojho skladacieho smartfónu.

Rozhranie tohto smartfónu je prispôsobené viac ako u bežných smartfónov. Aplikácie nevynímajú. Výrobca zareagoval vydaním bezpečnostnej záplaty, ktorú pripravil vo forme kumulatívnej aktualizácie.

Najnovšia je k 1. septembru 2020 a okrem opráv zo strany Googlu pre Android prináša zlepšenia podpory pre eSIM. Ide o pomerne veľký balík, až s veľkosťou vyše 440 MB. Aktualizáciu sme v našom prípade museli vynútiť ručne, teda priamo z menu Nastavenia smartfónu. Je však bežné, že smartfóny si aktualizáciu nájdu automaticky samé. Ručná kontrola je potrebná len vo výnimočnom prípade.

Ak sa aj stane, že dostanete upozornenie na aktualizáciu, bude s veľkou pravdepodobnosťou pripravená na inštaláciu. Teda stiahla sa na Wi-Fi konektivite vopred.

V prípade, že máte smartfóny značky Samsung, odporúčame vyskúšať vyhľadanie aktualizácie. Výrobca často prináša nielen takpovediac povinné opravy ale aj vylepšenia. Bežným javom je sprístupnenie funkcií z drahších alebo novších telefónov aj do série starších zariadení.

galaxy z fold2 5G update

Zdroj: Samsung, vlastné

Prečítajte si aj:

Ako vidíme smartfón Galaxy S20 FE v porovnaní s S20 a S20+ (VIDEO TOUCHIT)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.