Stredná trieda bude ešte atraktívnejšia.

Najnovšia správa od kórejského giganta hovorí, že spoločnosť chce v roku 2019 vybaviť aj smartfóny série Galaxy A čítačkami odtlačkov prstov, ktoré budú zabudované v displeji. Vzhľadom na to, že ide o najnovší trend v oblasti inteligentných telefónov a skutočnosť, že spoločnosť Samsung posunula svoju stratégiu integrácie nových technológií a funkcií najprv do strednej triedy smartfónov je z novej spolupráce s čínskou spoločnosťou zrejmé, že implementácie čítačiek v displeji sa čoskoro skutočne dočkáme aj mimo vlajkovej série Galaxy S.

Samozrejme tento krok je nevyhnutný, aby spoločnosť Samsung držala aj v tomto smere krok s čínskymi výrobcami mobilných zariadení. Podľa interných zdrojov nebude séria A obsahovať pokročilejšie ultrazvukové senzory od Qualcommu. Tie má “rezervované” pre modelový rad Galaxy S10.

Zástupcovia strednej triedy budú mať namiesto toho optické senzory, ktoré majú tendenciu byť menej presné a pomalšie. Tento krok je vzhľadom na cenu a zameranie zariadení strednej triedy aj pochopiteľný. Optické senzory odtlačkov prstov bude dodávať čínska spoločnosť Aegis.

Zatiaľ ešte nie sú žiadne zmienky o tom, ktorý zástupca strednej triedy obdrží novú technológiu snímania odtlačkov prstov. Je pritom vysoko pravdepodobné, že by to mohol byť práve jeden z top modelov série Galaxy A. Podľa zvyklostí spoločnosti Samsung, by sme sa mohli dočkať predstavenia série Galaxy A ešte pred februárovým odhalením vlajkových modelov Galaxy S.

Zdroj: SamMobile

Prečítajte si aj:

Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu, časť 2.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.