Do najkrajších sviatkov v roku ostáva iba pár týždňov.

Pre svojich blízkych chceme pripraviť čarovnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme vyhnúť aj predvianočnému zhonu, ale vieme, že nie vždy sa to dá. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré určite uľahčia výber toho správneho darčeka. Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do viacerých cenových kategórií. Seriál „Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu„, budeme aktualizovať každú stredu, kedy zverejníme tipy na darčeky, ktoré sa budú možno vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom. Teraz prichádza druhé pokračovanie darčekových inšpirácií a veríme, že aj z neho si vyberiete svojho favorita.

Do 100 eur

Xiaomi Mi Power Bank s LED svietidlom

Výkonné LED svetlo a powerbanka v jednom? Pre Xiaomi žiadny problém! Mi Power Bank spája dve praktické zariadenia, ktoré sa vtesnali do elegantného obalu. Dizajn prerasteného rúžu sa bude páčiť najmä ženám, no prekážať nebude ani mužom. Integrovaná batéria (Li-ion) má kapacitu 3250 mAh, čo v praxi znamená, že bežný smartfón s ňou nabijete jedenkrát. Výstupný výkon je 5V/1A a rovnaký je aj ten vstupný. Powerbanka sa nabíja približne 3 hodiny. Zariadenie disponuje jedným USB-A portom (výstup) a microUSB portom (vstup). Integrované LED svietidlo sa zapína otočným potenciometrom, vďaka čomu je možné regulovať aj intenzitu svetla (strieborná časť zariadenia). Max. výkon svetelného zdroja sú 3W a max. svietivosť 240 lúmenov.

Cena: 25,90 eur

Xiaomi Mi Amazfit Bip – Športové hodinky s perfektnou výdržou

Hodinky Amazfit Bip sú nevyhnutnosťou pre každého športovca, ktorý chce mať svoju aktivitu pod kontrolou. Disponujú režimom pre beh, chôdzu aj cyklistiku a dokonca vám dokážu monitorovať aj kvalitu spánku. Zmerajú vám všetky dôležité hodnoty, ako je srdcová frekvencia, dĺžka cvičenia či rýchlosť behu. Súčasťou hodiniek je tiež GPS čip, vďaka ktorému zaznamenáte každý tréning, či výlet. Maximálna výdrž batérie udrží hodinky v činnosti až 45 dní. Jasne viditeľný reflexný displej dokonale dopĺňa estetický design hodiniek. Poteší vodeodolnosť a možnosť výberu spomedzi niekoľkých farebných prevedení.

Cena: 72,50 eur

Do 500 eur

JBL Charge 4 – Poriadne basy v odolnom tele

Jeho meno nie je zvolené náhodne, pretože reproduktor má vstavanú powerbanku. Sám je aj napájaný batériou s kapacitou 7500 mAh, ktorá umožní až 20 hodín prehrávania. Charge 4 reprodukuje silné basy a zároveň si ponecháva čistotu prejavu. Na takto malé zariadenie (220 × 95 × 93 mm) je dostatočne výkonné a dosahuje výkon až 30 W, čo stačí na ozvučenie väčšej miestnosti. Charge 4 má certifikáciu odolnosti IPX7. Bez problémov odolá postriekaniu vodou alebo náhodnému ponoreniu. Má stabilnú základňu z gumového materiálu a dobre priľne na rôzne povrchy. Pokiaľ už máte doma reproduktor tejto značky, tak ho môžete zapojiť do stereo režimu alebo do reťaze, aby každý prehrával rovnaký obsah. Vďaka funkcii JBL Connect+ ich takto môžete reťaziť viac ako 100.

Cena: 179 eur

PlayStation 4 – Dokonalý herný zážitok

PlayStation 4 je snom každého hráča. Úplne vás vtiahne do sveta hier vďaka vynikajúcemu výkonu a grafike. Pomocou tlačidla Share môžete zdieľať herné úspechy, hrať sa s priateľmi alebo vysielať priebeh hry v reálnom čase. Nemusíte sedieť pri televízii, aby ste si mohli zahrať PS4 hru. Pripojte zariadenie PS Vita, telefón alebo tablet ku konzole a hrajte sa kdekoľvek chcete. Výrazné krivky v kombinácii lesklého a matného prevedenia predstavujú vkusný dizajn, ktorý výborne zapadne do akejkoľvek domácnosti. Konzola dokonca nahradí aj Blu-ray prehrávač, ktorý vám doteraz možno chýbal.

Cena: 349 eur

Do 1000 eur

Sony Xperia XZ3 – Multimediálne centrum do dlane

Sony dáva najnovším zástupcom prémiového radu Xperia XZ jasne najavo, že treba s ním počítať. Už na prvý pohľad zaujme 6-palcovým OLED HDR displejom s QHD+ rozlíšením. Displej obopína bezrámčekové telo z tvrdeného skla s vynikajúcou ergonómiou a zvýšenou odolnosťou voči vode a prachu, na úrovni IP68. Fotoaparát vyniká vysokou svetelnosťou a rozlíšením 19 Mpx, ako aj šikovnými AI funkciami so schopnosťou nahrávať až 4K HDR videá. Pre milovníkov hudby sú pripravené všetky hudobné vychytávky, ktoré potešia aj toho najnáročnejšieho poslucháča. Medzi ťaháky vlajkovej lode od Sony rozhodne patrí aj možnosť nahrávania superspomalených videí pri 960fps s rozlíšením 1080p. Xperia XZ3 aj napriek vysokému výkonu disponuje dlhou výdržou batérie, čo sme si mohli aj my na vlastnej koži overiť v našom redakčnom teste.

Cena: 769 eur

Luxusný darček

ASUS ROG Zephyrus M – Vysoký výkon v kompaktnom tele

Herný notebook nadväzuje na svojho predchodcu, ROG Zephyrus. Poskytuje vysoký výkon v kompaktnom balení. Je poháňaný procesorom ôsmej generácie Intel Core i7 a grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1070. Displej využíva IPS technológiu so super rýchlou obnovovacou frekvenciou 144 Hz s odozvou 3 ms a technológiou NVIDIA G-SYNC. Revolučný aktívny aerodynamický systém (AAS) zabezpečuje, že Zephyrus M je výborne  chladený a je tichý aj pri vysokom zaťažení. Softvér ROG umožňuje prepínať medzi integrovanými a diskrétnymi režimami GPU. Režim optimalizácie – Optimus poskytuje vysokú životnosť batérie a režim G-SYNC umožní využiť jeho grafické schopnosti v plnom rozsahu.

Cena: 2299 eur

Rozlúčte sa so starým spôsobom platenia

Predvianočné nákupy dajú určite zabrať, pričom ani počas nich nemôžeme zabúdať na bežné povinnosti. Neprepisujte už viac dlhé čísla účtov a šetrite drahocenný čas. Teraz vám k úhrade faktúr postačí iba váš smartfón. Naskenujete si IBAN, alebo jednoducho nasnímate platobné údaje cez QR alebo EAN kód. Užívajte si slobodu platenia cez telefón kdekoľvek a kedykoľvek. Faktúry uhradíte za pár minút prostredníctvom jedinej mobilnej aplikácie.

Svoju faktúru jednoducho oskenujete fotoaparátom na telefóne a platobné detaily sa automaticky predvyplnia do platobného príkazu. Žiadne písanie či manuálne vkladanie údajov. Stačí potvrdiť automaticky vložené údaje a vaša faktúra je uhradená. Nastavte si budúci dátum realizácie platby, ktorý vám najlepšie vyhovuje. Zosnímajte faktúru a vyberte požadovaný dátum platby.

Prehľad o vašich zrealizovaných aj čakajúcich platbách máte vždy po ruke. Skontrolujte si svoje výdavky kedykoľvek potrebujete. Všetko vďaka aplikácii mobilného bankovníctva od VÚB banky.

Google Play
App Store

Prečítajte si aj:

Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.