Batérie by tak mali dosahovať vyššie kapacity.

Divízia Samsung SDI približne pred rokom začala vyrábať už 5. generáciu batérií pre elektromobily. Namiesto tradične metódy jelly roll sa začala využívať metóda stohovania. Tá umožňuje mať jednotlivé vrstvy batérie bližšie pri sebe, čím je možné pri zachovaní rovnakej veľkosti dosahovať vyššie kapacity. Portál GSMArena teraz informuje, že spoločnosť sa chystá použiť túto metódu aj vo svojich smartfónoch.

Nové batérie by mali oproti tradičnej technológii v priemere o 10 % vyššiu kapacitu. V praxi to znamená, že batéria s kapacitou 4000 mAh by mala vo svojej novej verzii kapacitu 4400 mAh. Pokiaľ by sa však výrobca rozhodol nezvyšovať kapacitu batérie, v konečnom dôsledku by tak dosiahol tenšiu konštrukciu svojich zariadení.

Samsung EV batérieZdroj: GSMArena
Samsung EV batérie

Tradičné batérie kvôli ich prevedeniu nemôžu byť v smartfónoch príliš “natlačené”. Je to z dôvodu ich prirodzeného rozpínania, ku ktorému dochádza pri nabíjaní a vybíjaní. Kebyže je klasická batéria v tele smartfónu natesno, môže prísť k ohýbaniu elektródy, čím sa batéria poškodí. Pri novom riešení tento problém odpadá a umožňuje tento prázdny priestor dodatočne využiť. 

Samsung bude nové batérie pre smartfóny vyrábať v Kórei a v Číne.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.