Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Samsung Electronics Europe a iNUI Studio predstavujú AIRxTOUCH® KIOSK Series 3. Toto riešenie interaktívneho informačného kiosku sa používa podobne ako štandardné dotykové zariadenie, ponúka však zásadný význam z hľadiska hygieny. Funguje totiž bez fyzického dotyku obrazovky a dá sa ovládať gestami z bezpečnej vzdialenosti.

Spoločnosť iNUI Studio pri návrhu tohto riešenia skombinovala 55″ 4K obrazovku Samsung QM55 v kovovom tele s optickými senzormi AIR TOUCH® a výkonným procesorom. Interaktívna informačná tabuľa Series 3 je určená pre miesta s intenzívnou prevádzkou a je k dispozícii v niekoľkých farbách.

Vzhľadom k svojej povahe a možnostiam využitia je zariadenie AIRxTOUCH® KIOSK Series 3 vhodné pre akékoľvek prostredie, kde sa pohybuje mnoho osôb, najmä na staniciach alebo letisku.

PRVÉ NASADENIE V EURÓPE: CFL (LUXEMBURSKO)

CFL je luxemburská národná železničná spoločnosť. Potom, čo Luxembursko zaviedlo po celej krajine dopravu zadarmo – čo je svetový unikát – išla spoločnosť CFL ešte ďalej a nainštalovala na dvoch luxemburských vlakových staniciach niekoľko tabúľ AIRxTOUCH® KIOSK Series 3. Chcela tým cestujúcim ponúknuť užitočné inovatívne riešenie ako získať potrebné informácie v reálnom čase. Vďaka špeciálnemu softvéru môžu ľudia vyhľadávať aktuálne informácie o doprave, plánovať cestu, objavovať krajinu alebo získavať ďalšie údaje, a to gestikuláciou z bezpečnej vzdialenosti 5 cm od obrazovky, aby nedošlo k prípadnému prenosu nákazy dotykom.

TECHNOLÓGIA AIR TOUCH

Patentovaná technológia AIR TOUCH® , založená na výkonných špeciálnych algoritmoch spracovania obrazu, poskytuje mimoriadne dobrú interakciu na diaľku (5 cm od obrazovky) a najprepracovanejšie používateľské prostredie na trhu. Zariadenie s touto technológiou sa používa rovnako ľahko ako bežné dotykové zariadenia. Umožňuje vykonávať dobre známu interakciu typu kliknutie, dvojité kliknutie, pretiahnutie, posunutie alebo zväčšenie s presnosťou 3 mm.

RAD SAMSUNG QMR

Riešenie AIRxTOUCH KIOSK Series 3 využíva 55″ displej Samsung QM55R. Modely radu QMR ponúkajú profesionálnym tvorcom obsahom veľa výhod. Obrazovka s technológiou Dynamic Crystal Color zabezpečuje optimálnu kvalitu obrazu s miliardou farebných odtieňov, veľkým kontrastným pomerom, vysokým jasom a antireflexnou úpravou pre dobrú viditeľnosť aj za zhoršených svetelných podmienok. Je vhodná pre nepretržité zobrazovanie komerčného obsahu v rozlíšení UHD (4K), atraktivitu zvyšuje tiež podpora jeho technológie vysokého dynamického rozsahu HDR10+.

Marc Wengler, generálny riaditeľ spoločnosti CFL

„Základom našej stratégie je starostlivosť o našich zákazníkov. S bezdotykovými obrazovkami im ponúkame nové riešenie pre pokrytie ich informačných potrieb cez špeciálne užívateľské rozhranie, ktoré sme vytvorili. Najmä v súčasnej zdravotnej situácii je AIR TOUCH® viac než vhodný spôsob, ako získať potrebné informácie.“

Jon Raines, manažér oddelenia European Business Development pre dopravu, Samsung Electronics

„Spoločnosť Samsung sa potešila, že bola vybratá pre tento pozoruhodný projekt. Pandémia vyvolala mnoho otázok týkajúcich sa bezpečnosti ľudí a sme ochotní spolupracovať s našimi partnerskými sieťami na ďalších potrebných inováciách podľa aktuálnej situácie vo svete.“

Olivier Raulot, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti iNUI Studio

„Sme veľmi hrdí, že môžeme spolupracovať so spoločnosťami Samsung na vôbec prvej implementácii našej technológie v Európe. Som presvedčený, že toto bezdotykové riešenie prirodzene presadíme na svetovom trhu. AIR TOUCH® sa používa rovnako ľahko ako tradičné zariadenie, je to však omnoho hygienickejšie. Dôvera, ktorú spoločnosť CFL vkladá do našej firmy a technológie AIR TOUCH®, ukazuje jej hlboký záujem o inovácie v prospech ľudí.“

Značky: