Hrubé rámiky a k telefónu pripevnená druhá obrazovka.

V posledných mesiacoch sa často spomína skladateľný smartfón, ktorý by mal čoskoro predstaviť Samsung a pravdepodobne aj ostatní veľkí výrobcovia. Myšlienka vyrobiť telefón s takýmto konceptom nie je nová a ako dokazujú najnovšie uniknuté fotografie, Samsung sa s ňou pohrával aj v minulosti. Takzvaný Project V prezentuje, ako mohol vyzerať skladateľný telefón niekedy v roku 2015-2016.

Smartfón s kódovým označením Project V má názov modelu SM-G929F, čím by mohol spadať medzi telefóny Galaxy S6 edge (SM-G925X) a Galaxy S7 (SM-G930X). Skladateľný telefón však svojim spracovaním príliš neohúri, nakoľko ide v podstate o štandardný smartfón, ku ktorému je pripevnený druhý displej. Rozdiel v hrúbke jednotlivých polovíc je dobre viditeľný aj na fotkách.

Podobný koncept skladateľného telefónu mimochodom využilo ZTE, ktoré oficiálne predstavilo model Axon M s dvojicou 5,2-palcových displejov. Videli sme ho aj tento rok na výstave MWC v Barcelone. Komerčne sa mu však príliš nedarilo, čo pravdepodobne predpokladal aj Samsung a tak svoj Project V nechal iba na stoloch dizajnérov a inžinierov. Skladateľných smartfónov by sme sa však mali v blízkej budúcnosti dočkať – budú však vyzerať pravdepodobne úplne inak ako tieto prvé koncepty.

Samsung Project V. Obrázok si môžete zväčšiť kliknutím naň

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Dohady: Samsung a LG tento rok predstavia skladateľné telefóny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit