Spoznať by sme ich mali v druhej polovici roka.

O smartfónoch, ktoré si môžete zložiť ako knihu, sa špekuluje už dlhšiu dobu. Zatiaľ sme videli pár prototypov, ale nič hmatateľné. Podľa portálu Korea Herald by sme sa však mali dočkať reálnych zariadení už tento rok.

Korea Herald informuje, že skladateľný telefón predstavia v druhej polovici tohto roka spoločnosti Samsung a LG. V prípade Samsungu sa hovorí o 100 tisíc vyrobených kusoch. Samsung svoje zariadenie predstaví v treťom kvartáli, LG by malo novinku ukázať v Q4.

Špekulácie hovoria najmä o telefóne od Samsungu, ktoré má kódové označenie Project Valley. Telefón sa mal pôvodne otvárať ako kniha, pričom by mal displeje po oboch stranách. Výrobca však zmenil dizajn, aby používatelia nemuseli telefón neustále otvárať a zatvárať a tak bude mať displeje iba na vonkajšej strane – po otvorení sa však telefón premení na  7-palcový tablet.

Informácie portálu Bloomberg tvrdia, že Samsung by mohol prezentovať prvý skladateľný telefón už o mesiac na MWC v Barcelone.

Zdroj: VentureBeat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit