Budúci mesiac bude pomerne bohatý na novinky a niekoľko ich má pripravených aj Samsung.

11. októbra sa predstaví Galaxy A9 Pro so štyrmi hlavnými fotoaparátmi na zadnej strane a Snapdragonom 710 na palube. Juhokórejský gigant by mal súčasne s ním predstaviť aj mierne lacnejší model v podobe Galaxy A7 (2018).

Pokiaľ sa pozrieme bližšie na lacnejší pripravovaný prírastok, tak ten sa podobá na Galaxy A9 Star. Tento model sa predstavil začiatkom leta exkluzívne iba pre Čínu. V prípade Samsungu išlo o pomerne netypické dizajnové prvky, ktoré sa netajili aj kopírovaním vertikálneho umiestnenia duálneho fotoaparátu po vzore iPhonu X.

V rámci modulu fotoaparátov Galaxy A7 (2018) spoločnosť umiestnila už tri zadné kamery a pôjde tak o prvý smartfón značky, ktorý bude takéto zoskupenie používať. Zatiaľ sa nevie, aké funkcie budú mať jednotlivé objektívy. Očakáva sa, že jeden fotoaparát bude fungovať ako teleobjektív, druhý na zlepšenie bokeh efektu a tretí by mohol byť klasický, prípadne širokouhlý.

Novinkou v prípade dizajnu bude aj umiestnenie čítačky odtlačkov prstov v bočnom hliníkovom ráme. Predná strana smartfónu je stále neznáma, ale očakáva sa, že sa použije jeden z typov Infinity displeja. V súčasnosti neboli odhalené žiadne informácie o cenách. Predaj by mal pritom začať krátko po predstavení 11. októbra. Očakáva sa, že Galaxy A7 (2018) bude vybavený vlastným čipsetom Exynos 7885 a 4 GB operačnej pamäte RAM.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Samsung Health dostáva nový vzhľad a prináša nové možnosti

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.