Spoločnosť Samsung zatiaľ oficiálne neoznámila, kedy sa rozhodne predstaviť Galaxy A9 Star (SM-G8850)

Včera sa pravdepodobne dostal na verejnosť finálny dizajn tohto zariadenia, ktorý sa objavil vo videu. Krátko na to sa ukázal aj nový farebný variant tohto zariadenia. Očakávať tak môžete zatiaľ dve farebné verzie – bielu a čiernu. Podľa obrázkov by sa mohla pripravovať aj modrá verzia (tretí smartfón napravo).

Už dávnejšie bolo vidieť pri pripravovanom modeli A9 Star mierny odklon od tradičného dizajnového jazyka spoločnosti Samsung. Táto zmena je zameraná predovšetkým na čínskych používateľov a dotkla sa dizajnu a pozície duálneho fotoaparátu a blesku. Inšpirácia iPhonom X je úplne zrejmá.

Zmeny sa dotkli aj dizajnu snímača odtlačkov prstov, ktorý zamenil tradičný obdĺžnikový vzhľad za štvorcový a presunul sa vyššie na zadnej strane zariadenia. Tu vidno inšpiráciu zariadeniami Huawei.

Na prednej strane v podstate všetko ostáva po “starom” a dizajn sa oproti aktuálnym zariadeniam spoločnosti Samsung nelíši. Prednú stenu pokrýva veľký 6,3” Infinity displej, kde by sa mala nachádzať aj 16 Mpx “selfie” kamera.

Zariadenie z vyššej strednej triedy bude obsahovať tlačidlo na voľbu Bixby asistenta, ktoré bolo výsadou modelov z vyššej kategórie.

Vnútorné špecifikácie zariadenia neboli vo veľkej miere odhalené a poznáme parametre pamäte v konfigurácii 4 GB RAM a 64 GB ROM. Procesor je osemjadrový s taktom 2,2 GHz, bez bližšej špecifikácie. Okrem prednej kamery sa odhalili aj parametre hlavnej duálnej kamery. Tá by mala mať zostavenie 24 Mpx + 16 Mpx. Smartfón Galaxy A9 Star príde s predinštalovaným Android 8.0 Oreo, ktorý bude poháňať 3700 mAh batéria.

Podľa informácií to vyzerá tak, že novinka bude exkluzívne predstavená iba pre čínsky trh. Tieto informácie nie sú zatiaľ potvrdené, tak ostáva len počkať na oficiálne vyjadrenia spoločnosti Samsung.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note 9: Vybrané regióny dostanú extrémnu pamäťovú verziu s 8 GB RAM a 512 GB ROM

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.