Presne podľa očakávania boli dnes predstavené prvé dva smartfóny modelového radu A (2020) – Galaxy A51 a Galaxy A71.

Samsung Galaxy A51

Tento model je poháňaný čipsetom Exynos 9611, ktorý je spárovaný s 8 GB pamäte RAM. Po softvérovej stránke nechýba najnovšia verzia OneUI 2.0 založená na systéme Android 10. Zariadenie disponuje až 128 GB úložného priestoru. Nechýba slot na microSD kartu, ktorá rozšíri pamäť zariadenia o ďalších až 512 GB.

Galaxy A51 je vybavený 6,5-palcovým Infinity-O Super Amoled displejom s pomerom strán 20 : 9 a rozlíšením FullHD+. Priamo v displeji je zabudovaná čítačka odtlačkov prstov. V strede displeja sa nachádza diera pre 32 Mpx selfie fotoaparát.

Samsung Galaxy A51, zdroj: GSM Arena

Smartfón sa môže pochváliť tradične lesklým vyhotovením zadnej steny, na ktorej sa nachádza štvorcové zoskupenie štyroch fotoaparátov do písmena L. Hlavný senzor má rozlíšenie 48 Mpx, ultraširokouhlý 12 Mpx (123-stupňový záber), senzor na meranie hĺbky má rozlíšenie 5 Mpx a rovnaké rozlíšenie ponúka aj makro fotoaparát. Tieto fotoaparáty sú vybavené funkciami ako Smart Switch, Live Focus a Super Steady Video.

zdroj: GSM Arena

Galaxy A51 obsahuje 4 000 mAh batériu s 15 W rýchlym nabíjaním a bude dostupný v štyroch farebný variantoch – Prism Crush Black, Prism Crush White, Prism Crush Blue a Prism Crush Pink. Cena Galaxy A51 začne v prepočte na sume 310 eur. 

Samsung Galaxy A71

Galaxy A71 má podobný dizajn ako Galaxy A51, ale pochopiteľne existujú medzi týmito modelmi určité rozdiely. Galaxy A71 používa čipset od Qualcommu – Snapdragon 730 a hlavný fotoaparát má rozlíšenie až 64 Mpx.

Samsung Galaxy A71, zdroj: GSM Arena

A71 je dodávaný s mierne väčším displejom s uhlopriečkou 6,7-palca a trochu väčšou dierou pre selfie kameru. Batéria v prípade tohto smartfónu má kapacitu 4 500 mAh s rýchlym 25 W nabíjaním. Práve kvôli tomu je smartfón o sedem gramov ťažší ako A51.

zdroj: GSM Arena

Rovnako ako model A51, aj model A71 je dodávaný v štyroch farebných variantoch, ale o jeho cene a dostupnosti nepoznáme zatiaľ žiadne detaily.

Zdroj a titulný obrázok: Samsung

Prečítajte si aj:

motorola one macro: Zachyťte tie najmenšie detaily

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.