Výrobca dokončuje vylepšenia svojho problémového smartfónu.

Kórejská spoločnosť intenzívne pracuje na potrebných vylepšeniach, ktoré je potrebné vykonať na skladacom smartfóne Galaxy Fold po tom, čo Sasmung dočasne pozastavil uvedenie na trh po technických problémoch, ktoré sa objavili hneď pri prvých recenziách.

Aktuálne sa dozvedáme priamo z prostredia spoločnosti, aké zmeny a vylepšenia sa budú na smartfóne vykonávať. Samsung zrejme vyriešila obidva hlavné problémy, ktoré sa týkali nečistôt a problémov s ich vnikaním do skladacieho mechanizmu a pod displej, čo mohlo spôsobiť trvalé poškodenia. Rovnako sa spoločnosť musela zamerať na ochranný film displeja, ktorý na prvý pohľad pripomínal plastovú ochrannú fóliu a doslova vyzýval k jeho odstráneniu, čo malo za následok poškodenie displeja.

Samsung Galaxy Fold

Tento problém vyriešil Samsung tak, že oba konce ochranného filmu boli zasunuté do konštrukcie smartfónu. Takže odteraz nebude odlepenie fólie vôbec ľahké a ani nebude používateľov k odstráneniu priamo nabádať. Priamo v balení bude dokonca pribalené upozornenie, ktoré bude dostatočne informovať o následkoch odstránenia fólie a trvalom poškodení zariadenia.

Pokiaľ ide o skladací mechanizmus, spoločnosť Samsung údajne zmenšila medzeru medzi hornou a spodnou časťou závesu, aby sa zabránilo vniknutiu cudzích čiastočiek dovnútra. To nebude na 100% garantované, ale v zariadení sa nebude hromadiť tak veľa prachu alebo iných nečistôt. Je zrejmé, že pre ďalšiu generáciu skladacieho smartfónu, bude musieť Samsung prehodnotiť dizajn závesu, aby sa úplne odstránili existujúce problémy.

Vylepšené verzie Galaxy Fold sa v súčasnosti už testujú kórejskými operátormi, pričom spoločnosť Samsung očakáva, že čoskoro oznámi nový dátum uvedenia na trh, ktorý je podľa neoficiálnych informácií plánovaný na jún.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Má Samsung problém? Niektorým skladateľným Galaxy Fold sa poškodil displej po krátkom používaní (doplnené o vyjadrenie)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.