Kórejská spoločnosť zakrátko vydala vyhlásenie.

Doplnené 18.4.2019 15:55: Vyjadrenie hovorcu Samsung Electronics Czech and Slovak

Obmedzený počet prvých vzoriek Galaxy Fold bol poskytnutý médiám za účelom testovania. Dostali sme niekoľko hlásení týkajúcich sa hlavného displeja na poskytnutých vzorkách. Dané kusy dôkladne skontrolujeme, aby sme zistili príčinu tejto záležitosti.

Osobitne, niekoľko recenzentov uviedlo, že odstránili vrchnú vrstvu displeja, čo spôsobilo poškodenie obrazovky. Hlavný displej na Galaxy Fold je vybavený vrchnou ochrannou vrstvou, ktorá je súčasťou štruktúry displeja a je určená na ochranu obrazovky pred nechcenými škrabancami. Odstránenie ochrannej vrstvy alebo pridanie lepidiel na hlavný displej môže spôsobiť jeho poškodenie. Zabezpečíme, aby sa tieto informácie dostali jasne k našim zákazníkom,“ David Sahula, hovorca Samsung Electronics Czech and Slovak.

Pôvodná správa:

Streda nebola pre Samsung príliš vydarená. V pondelok boli rozposlané prvé kusy skladateľného vlajkového smartfónu rôznym médiám. O pár dní neskôr sa minimálne štyri z vnútorných displejov na týchto smartfónoch poškodili.

V jednom z príspevkov sa spomína „Nepodarilo sa“, čo v podstate znamená, že zobrazovací panel je nefunkčný a žiaden obsah sa už nedal zobraziť na displeji. Dieter Bohn z The Verge a Steve Kovach z CNBC boli svedkami zlyhania displeja počas bežného používania smartfónu.

https://twitter.com/backlon/status/1118573836226658304

Ostatné poruchy zobrazovacej plochy sa udiali v dôsledku nesprávnej manipulácie s ochranným filmom na displejoch. Youtuberovi MKBHD sa displej poškodil, pretože sa pokúšal odstrániť ochranný film o ktorom si myslel, že je iba bežnou ochrannou fóliou. Hoci sa dá fólia odstrániť, na displeji sa musí ponechať.

Obmedzený počet smartfónov Galaxy Fold bol poskytnutých médiám na zoznámenie. Následne dostal Samsung niekoľko hlásení týkajúcich sa hlavného displeja. Vzniknutú situáciu bude spoločnosť podrobne skúmať, aby sa odhalila príčina vzniku poškodení hlavného zobrazovacieho panela.

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280

Niekoľko recenzentov uviedlo, že odstránili vrchnú vrstvu displeja, čo spôsobilo poškodenie obrazovky. Hlavný displej na Galaxy Fold je vybavený ochrannou vrstvou, ktorá je súčasťou štruktúry určenej na ochranu obrazovky pred nechceným poškriabaním. Odstránenie ochrannej vrstvy alebo pridanie lepidiel na hlavný displej môže spôsobiť poškodenie. Samsung musí zabezpečiť, aby tieto informácie boli jasne doručené koncovým používateľom.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Fold oficiálne: Samsung ukázal budúcnosť a svojim skladateľným smartfónom vyrazil dych

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.