Spoločnosť pripravuje celkom nový modelový rad dostupných smartfónov.

Model M20 má byť prvým zástupcom modelového radu Galaxy M a jeho predstavenie je doslova predo dvermi. Pred pár dňami sme sa dozvedeli, ako by mal smartfón vyzerať, pričom teraz sa dozvedáme o tomto zariadení viac. Najnovšie správy prinášajú aj niekoľko špecifikácií a dokonca sa aj dozvedáme, na ktorých trhoch sa smartfón dostane do predaja.

Samsung Galaxy M20 s výrezom a batériou s kapacitou 5 000 mAh

Em dvadsiatka“ dostane batériu s kapacitou 5 000 mAh, ktorá vylepšuje a poráža batériu z Galaxy Note9 o celých 1000 mAh. Najnovšie úniky naznačujú, že o výkon sa bude starať čipset Exynos 7885 s 3 GB pamäte RAM a GPU Mali-G71 MP2. Je aj možné, že na trh sa dostane aj výkonnejšia verzia so 4 GB RAM a 64 GB vnútorného úložiska. Podľa očakávaní, zariadenie nebude obsahovať AMOLED panel, ale dostane LCD IPS, s uhlopriečkou viac ako 6,0-palcov.

Galaxy M20 by mal dostať duálny fotoaparát s rozlíšením 13 + 5 Mpx. Tento modelový rad by mal byť charakteristický výrezom v tvare písmena U. Práve do tohto dizajnového prvku, by mal byť umiestnený v prípade Galaxy M20 aj predný 8 Mpx fotoaparát.

Z najnovších únikov sa dozvedáme, že tento cenovo dostupný smartfón, by mal byť zo začiatku v predaji iba vo Veľkej Británii, Nemecku, Francúzsku, Poľsku a Škandinávii. Zatiaľ sa neobjavili žiadne informácie o celoplošnej dostupnosti v Európe. Budeme musieť ešte pár dní počkať, ako sa celá situácia vyvinie. Bola by celkom škoda, keby sa tento smartfón k nám nedostal oficiálnou cestou.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Smartfón od Samsungu s výrezom? Galaxy M20 bude prvým zariadením s displejom Infinity-U

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.