Sieť SmartThings Find sa významne rozrástla.

Či už na nájdenie telefónu použijete riešenie konkrétneho výrobcu smartfónov, alebo aplikáciu Nájsť zariadenie od spoločnosti Google, všetky tieto možnosti majú vo väčšine prípadov jeden zásadný nedostatok. Telefón musí byť pri ich používaní online, čo znamená, že musí mať aktívne dátové pripojenie, aby bolo možné zariadenie vyhľadať a následne vykonať základné kroky k jeho zabezpečeniu a nájdeniu.

Aktuálne však jedno z najúčinnejších riešení na nájdenie strateného telefónu vlastní spoločnosť Apple. Sieť Find My funguje tak, že takmer akékoľvek zariadenie spoločnosti Apple, ako napríklad Mac, iPhone alebo iPad, funguje ako prepojovací bod (uzol). Pokiaľ teda stratíte nejaký produkt spoločnosti Apple, a nastavíte ho ako stratený/odcudzený, ostatné Apple zariadenia ho pomôžu vďaka obrovskej prepojenej sieti nájsť.

Apple Find My
Apple Find My

Nie je teda prekvapením, že aj najväčší výrobca zo sveta Android zariadení má vytvorenú podobnú sieť. Ide o sieť SmartThings Find a dobrou správou je, že Samsung práve oznámil, že počet jej „uzlov“ sa  rozšíril o ďalších 100 miliónov. Toto navýšenie je impozantné aj preto, že aktuálne sieť už využíva až 300 miliónov takýchto bodov (uzlov).

Ide o podobný riešenie, aké používa aj spoločnosť Apple. Do služby, aby ste mohli pomáhať nájsť stratené zariadenia, je potrebné sa registrovať. Pokiaľ je teda vaše Galaxy zariadenie registrované, tak dokáže pomôcť nájsť iné Galaxy zariadenie, ktoré je označené ako stratené/odcudzené.

SmartThings FindZdroj: Samsung
SmartThings Find

Keďže teraz je v službe registrovaných už 300 miliónov Galaxy zariadení, ich prípadné hľadanie bude oveľa jednoduchšie. V článku nižšie nájdete aj tipy ako zapnúť offline vyhľadávanie vášho Galaxy telefónu, ako aj to, ako postupovať v prípade, keď ho stratíte.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.