Priamo v balení bude 25 W nabíjačka.

Samsung už o pár týždňov predstaví vlajkové lode radu Galaxy Note 10. Novinky budú oficiálne predstavené 7. augusta 2019. Každý deň sa však objavujú nové informácie, ktoré naznačujú výbavu telefónov.

Najnovšie sa spomína rýchlosť nabíjania. Štandardná verzia Galaxy Note 10 vraj dostane 25 W rýchle nabíjanie, ktoré ponúka aj Galaxy S10 v 5G verzii. Galaxy Note 10+ by však mal podporovať až 45 W superrýchle nabíjanie.

Podľa dostupných informácií z čínskej certifikácie modelu Galaxy Note 10+ bude vo výbave oboch verzií 25 W nabíjačka. Znamená to teda, že ak budete chcieť v prípade verzie Note 10+ naplno využiť potenciál rýchleho nabíjania, budete si musieť samostatne zakúpiť 45 W napájací adaptér.

Špekulácie o 45 W nabíjaní podporujú aj informácie o pripravovanej nabíjačke s označením EP-TA845. Fotografia tohto adaptéra je priložená v článku a práve táto nabíjačka by mala umožniť 45 W nabíjanie Galaxy Note 10+.

Môžeme polemizovať, či by mal Samsung prikladať 45 W nabíjačku priamo do balenia telefónu, ktorého cena by mala začínať na úrovni 1149 eur.

Faktom však je, že aj 25 W rýchla nabíjačka ponúka príjemný komfort. Iné by to bolo, kedy Samsung do balenia prikladal pomalú 5 W nabíjačku – tak, ako to robí Apple v prípade iPhonov, ktoré podporujú 18 W rýchle nabíjanie.

45 W nabíjačka od Samsungu. Zdroj: sammobile

Zdroj: sammobile

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note 10+ prinesie obľúbenú funkciu. Toto sú predpokladané ceny smartfónu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit