Samsung vraj sériu Galaxy Note nemusí vôbec zrušiť.

Zopár týždňov sa objavujú informácie, ktoré naznačujú, že Samsung ukončí sériu Galaxy Note. Galaxy Note 20 a 20 Ultra sa tak môžu zapísať do histórie ako posledné modely tejto obľúbenej série. Niekoľko nedávnych správ hovorilo o použití ikonického pera S Pen aj v sériách Galaxy S a Z Fold, čím by modelový rad Note údajne stratil svoj význam.

Tieto správy nedávno potvrdil aj juhokórejský denník AjuNews oficiálnou informáciou od zástupcu spoločnosti Samsung, že podpora pera S Pen si našla cestu do Galaxy S21 Ultra a Galaxy Z Fold 3. Krátko potom, čo AjuNews zverejnil túto správu, zdroje oboznámené s plánmi spoločnosti informovali agentúru Reuters, že Samsung nemá v pláne vydať novú verziu Galaxy Note pre rok 2021. 

Nedávna správa juhokórejskej agentúry Yonhap News Agency však tvrdí, že Samsung môže priniesť podporu pera S Pen iba na viac zariadení, čo neznamená, že spoločnosť má v pláne sériu Galaxy Note zrušiť. 

Správa ďalej cituje nemenovaného pracovníka Samsung Electronics, ktorý tvrdí, že spoločnosť skutočne plánuje vydať zariadenia série Galaxy Note aj v roku 2021. Samsung podľa jeho slov plánuje pridať funkcie Galaxy Note do ďalších zariadení zo svojej ponuky, čo nemusí nutne znamenať, že séria Galaxy Note končí.

Samsung k týmto najnovším správam zatiaľ nevydal žiadne oficiálne stanovisko. Jedno je však isté, Samsung chystá veľké zmeny.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Búrame mýty: Dajú sa používať slovenské aplikácie v Huawei telefónoch? (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.