Najnovšie informácie potvrdzujú, že kórejský výrobca opäť zintenzívnil práce na modelovom rade Note.

Nová generácia by sa mala dočkať jedného užitočného vylepšenia, ktoré sa dotkne technológie rýchleho nabíjania. Po oficiálnom predstavení novej 25W nabíjačky je preto vysoko pravdepodobné, že pripravovaný modelový rad Note10 bude práve tento nový typ rýchleho nabíjania aj podporovať. Jedným z mnohých online  informátorov je spoľahlivý zdroj IceUniverse, ktorý ako prvý odhalil, že juhokórejský výrobca bude dodávať výkonnejšiu nabíjačku s novými smartfónmi Galaxy Note10.

Samsung Galaxy Note10 / zdroj: IceUniverse

Niektoré informácie dokonca naznačujú, že Samsung má pripravenú aj výkonnejšiu verziu nabíjačky a aj samotný zdroj IceUniverse je presvedčený, že výrobca niečo skrýva. Už pred predstavením modelov Galaxy S10 sa očakávalo, že nabíjanie bude oproti predchádzajúcej generácii podstatne rýchlejšie. Sklamanie sa dostavilo v momente, keď sa aj pri novinkách opäť objavilo 15 W nabíjanie (max. 18 W). V tomto smere je konkurencia oveľa ďalej.

Samsung Galaxy Note10 / Zdroj: Conceptcreator

Napríklad čínsky výrobca OPPO je jedným z priekopníkov a so svojou 50 W Super VOOC technológiou, dokáže model Lamborghini Find X nabiť za necelých 40 minút. IceUniverse dodal, že kapacita batérie a rýchlosť nabíjania už nebudú slabinami spoločnosti Samsung a konečne môže dosiahnuť normy svojej konkurencie.

Zdroj: AndroidPit

Prečítajte si aj:

Fototest vlajkových lodí: iPhone XS vs. Huawei Mate 20 Pro vs. Samsung Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.