Nejde o nič veľké, ale niektorých používateľov môže potešiť.

Nedávna aprílová aktualizácia telefónov Samsung Galaxy Note20 a Note20 Ultra obsahovala okrem tradičných bezpečnostných záplat aj novú zaujímavú funkciu. Je ňou Image Clipper, teda akýsi vystrihávač obrázkov, ktorý sa prvýkrát objavil v rade Galaxy S23 začiatkom tohto roka.

Jeho použitie je jednoduché. Ak máte zobrazenú fotografiu v Galérii, stačí podržať prst na niektorom z objektov, ktoré sú na nej nasnímané a takýmto spôsobom ho z nej „vyrezať“. Tým istým spôsobom sa dá želaný objekt vyrezať aj z videa, ak je jeho prehrávanie stopnuté.

Obrysy objektu určí umelá inteligencia a väčšinou to trvá len sekundu či dve. Vyrezaný objekt je následne možné uložiť ako samostatnú fotografiu, alebo ho zdieľať či napríklad vložiť do nejakého wordovského dokumentu a prezentácie. Svojím spôsobom teda ide o opak vymazávania neželaného objektu z fotografie, o čom sme písali v našom staršom článku.

Na našom Galaxy Note20 Ultra sa aktualizácia objavila koncom apríla a okrem spomínanej funkcie priniesla úroveň zabezpečenia telefónu k 1. aprílu 2023.

Nejde o niečo zásadné, ale v niektorých prípadoch sa táto funkcia môže hodiť. Zároveň je fajn, že Samsung aspoň týmto spôsobom myslí na svoju staršiu vlajkovú loď. Ďalšiu „veľkú“ systémovú aktualizáciu už totiž tento telefón nedostane, keďže je medzi modelmi, ktoré už nimi výrobca nebude podporovať.

Zdroj: AndroidHeadlines.com, vlastné

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.