Pár hodín po uvedení v New Yorku Samsung predstavil Note8 aj na Slovensku, na Magio pláži v Bratislave.

Všetko podstatné o Samsung Galaxy Note8 sa dozviete v našom článku alebo premiérovom videu.

VIDEO TOUCHIT: Nový Galaxy Note8 z bezprostrednej blízkosti

Note je tu už niekoľko rokov, chvíľu si hľadal svoje miesto na trhu. Pero sa totiž mnohým javilo ako zbytočnosť, v spojení s telefónom, ktorý má dotykový displej.

Note8 nie je len veľký smartfón. Samsung ako jediný priniesol do smartfónu dotykové pero, ktoré dáva naozaj zmysel a posúva ho na ďalšiu úroveň.

Zdedil dizajn po Galaxy S8, no sú tu nejaké funkčné zmeny. Najmä je tu snímač odtlačkov prstov posunutý ďalej od fotoaparátu. Práve jeho blízkosť pri fotoaparátu kritizujú používatelia Galaxy S8 telefónov. Ochranné sklo je Gorilla Glass 5. Telefón 1,2-násobne odolnejší ako najnovšie Galaxy S8.

Samozrejmosťou je Infinity Displej. Funkciu Multi Windows používa až 42% používateľov. Zaujímavosťou je párovanie aplikácií. Vytvoríte si dopredu páry appiek, ktoré chcete používať v Multi Room režime.

S Pen je jednou z hlavných výhod. Teraz sa dá písať na zamknutej obrazovke až 100 strán, kým v minulosti táto funkcia bol obmedzená na dve strany. Pero má množstvo zaujímavých funkcií, spomenúť môžeme označovanie mier alebo meny a ich prevod do inej jednotky.

Pre Slovenský trh budú dostupné čierna a zlatá farba a budú mať 64 GB internú pamäť. Pre operátorov bude single SIM verzia. Do obchodov sa dostane verzia s hybridným slotom.

Zároveň je to premiéra hybridných slotov na Slovensku, hoci Samsung má takéto verzie na americkom a ázijskom trhu.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.