Samsung Galaxy S Light Luxury sa dnes oficiálne predstavil v Číne.

Dnes predstavený smartfón sa dávnejšie objavoval pod názvom Galaxy S8 Lite. Novo predstavené zariadenie dosahuje rozmerov Galaxy S8 a taktiež ponúka 5,8” Infinity Displej.

Na prednej stene nájdete Amoled panel s rozlíšením 1080 x 2220 pixelov s pomerom strán 18,5 : 9. Na zadnej stene má smartfón 16 Mpx fotoaparát (f/1.7), ktorý dokáže nahrávať 4K videá pri 30 fps. Akurát zamrzí chýbajúca optická stabilizácia obrazu (OIS). Na prednej strane potom nájdete 8 Mpx (f/1.7) selfie kameru.

Čipová sada Snapdragon 660 by mala podávať rovnaký výkon ako tomu bolo v prípade klasickej S8, akurát grafický procesor by mal vo výkone pri Galaxy S Light Luxury zaostávať. Nové Galaxy ponúkne 4 GB RAM a 64 GB ROM.

Kapacita batérie nikoho neprekvapí a vzhľadom na veľkosť zariadenia bude 3000 mAh úplne postačujúcich. Batériu nabijete pomocou bezdrôtového nabíjania a rýchlej nabíjačky s funkciou Quick Charge. Telefón spĺňa podľa očakávania odolnosť na úrovni IP68.

V balení sú obsiahnuté aj slúchadlá od AKG, ktoré pripojíte pomocou 3,5 mm audio jacku. Na zadnej stene zariadenia nájdete čítačku odtlačkov prstov, ktorá je ešte umiestnená po vzore Galaxy S8 a toto riešenie si vyslúžilo veľa kritiky. Je škoda, že Samsung neodstránil tento „nedostatok“. Ako ďalší zabezpečovací prvok sa dá využívať IRIS skener. Svoje tradičné miesto zaujalo aj tlačidlo na vyvolanie asistenta Bixby.

Samsung Galaxy S Light Luxury je v súčasnosti dostupný iba v Číne a má predinštalované aplikácie, ktoré by mali nahradiť niektoré aplikácie od Google. Aktuálne bude model dostupný vo farbách Burgundy Red a Black Night.

Cena po prepočte sa pohybuje na úrovni približne 530 €.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

Samsung inšpiruje: Galaxy S9 nahradí váš spomalený iPhone

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.