Objavil sa prípad, kedy telefón odomkla sestra jeho používateľa.

Samsung Galaxy S10 ponúka biometrické odomykanie tvárou. Táto funkcia nie je nová a v telefónoch či počítačoch sa objavuje už niekoľko rokov. A používatelia sa vždy snažia technológiu oklamať, takže nie je prekvapením, že sa o to pokúsili aj v prípade Galaxy S10.

Novú vlajkovú loď od Samsungu oklamete pri odomykaní tvárou pomerne jednoducho. The Verge a Unbox Therapy úspešne odomkli telefón pomocou videa, ktoré prehrávali na ďalšom telefóne. Taliansky portál SmartWorld odomkol Galaxy S10 aj statickým obrázkom, pričom mal v nastaveniach zapnuté pomalšie a bezpečnejšie rozpoznávanie tváre.

A dokonca sa objavil prípad, kedy telefón odomkla používateľova sestra:

https://twitter.com/wongmjane/status/1104383599392940037

Faktom je, že nedokonalosť biometrického zabezpečenia nás v prípade Galaxy S10 neprekvapuje. Telefón využíva takzvané 2D odomykanie tvárou, ktoré sa pri rozpoznávaní používateľa spolieha iba na prednú kameru. Je známe, že táto forma autentifikácie je menej bezpečná ako plnohodnotné 3D rozpoznávanie tváre, ktoré ponúkajú nové iPhony a využíva aj ďalšie senzory.

Samozrejme, môžeme polemizovať, aká je pravdepodobnosť, že vám niekto ukradne Galaxy S10 alebo ho stratíte a nálezca použije vašu fotku na jeho odomknutie…

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Samsung ukázal v San Franciscu smartfóny Galaxy S10: Vieme o nich všetko. Poznáme ceny, dostupnosť a aj to, ako ušetriť (redakčné VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit