Tieto ponuky kolujú internetom na Slovensku aj v Česku.

Na internete sa v Česku aj na Slovensku objavili podvodné stránky, ktoré ponúkajú smartfón Samsung Galaxy S10+ za niekoľko eur (1 euro a pod.) – napríklad ako úhradu poštovného pre zaslanie odmeny za účasť v spotrebiteľskom prieskume.

Na tieto podvodné stránky sa môžete dostať napríklad po kliknutí na podozrivo formulovaný sponzorovaný post na Facebooku, ktorý napríklad informuje o špeciálnej akcii Samsungu. Podvodníci sa pre zvýšenie dôveryhodnosti tejto ponuky tvária ako stránky významných médií či spoločností (napr. iDnes.cz, iHned.cz, Aktuality.sk, T-Mobile či Samsung) a zneužívajú ich meno, logo a grafickú identitu. Sú väčšinou písané lámanou češtinou či slovenčinou a vyžadujú zadanie osobných údajov a zaslanie platby z účtu. Tieto stránky často menia svoju podobu, samotný obsah ponuky aj internetovú adresu.

Dajte si teda pozor, na aké reklamy klikáte na internete. Samsung Electronics vyhlasuje, že s týmito stránkami a ponukami nemá nič spoločné a dôrazne varuje verejnosť pred touto „ponukou„, pred zadávaním akýchkoľvek osobných či platobných údajov či zasielaním peňazí na účty, vyžadované autormi týchto podvodných stránok.

Samsung odporúča každému vždy starostlivo zvážiť, komu a za akých okolností poskytne svoje citlivé údaje a zašle platbu. V prípade nejasností ohľadne aktivít spoločnosti Samsung Electronics je možné sa obrátiť na jej bezplatnú non-stop infolinku 800 726 786 (ČR), 0800 726 786 (SR).

Príklad podvodného článku v slovenčine, ktorý sa tvári ako článok portálu Aktuality.sk:

Samsung Galaxy S10+ podvod

Samsung Galaxy S10+ podvodný článok

Zdroj: TS Samsung

Prečítajte si aj:

Nedajte sa oklamať! Podvody na internete

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit